Endnu en døgnflue i dansk politik

35!

Det er en stærk side ved vort demokrati, at man kan forfægte nye synspunkter ved at opstille et politisk parti i sund konkurrence med alle andre.

Men dannelsen af det inderligt overflødige “Partiet FOKUS” virker på mig som en desperat handling, udført af levebrødspolitikeren Christian H. Hansen, med det hovedsagelige formål at sikre sig en ny tube taburet-lim. Eventuelt er man af uransagelige grunde måske ude på at lave splid i den islamskeptiske lejr?

Jeg tvivler dog på, at partiet kommer nogle steder. Deres valgprogram er en tandløs udgave af DF’s, med hovedvægten lagt på at apellere til godtroende menneskers iøvrigt prisværdige medfølelse med dyr. Hvem kan stå for en lille, lidende kanin, måske? Eller et grædende barn malet på fløjl? Gratis-populisme uden indhold.

Men små nuttede kaniner må vel formodes at tale mere til FOKUS-segmentet (hvis man da i det hele taget kan tale om et sådant) end ubehagelige fænomener som religiøs vold, EU’s tiltagende diktatoriske optræden og islamiske fanatikere med lava-øjne og røg ud af ørerne. Derfor undlader man også med så meget som med ét ord at nævne EU og Fredens Religion på partiets hjemmeside.

Nå, men de skal da have lov til at forsøge sig, så undertegnede her vil nu give dem en underskrift, så de kommer helt op på 36 stk. Og iøvrigt: Resquiesat in pace.

Advertisement

2 kommentarer

  1. Man kan sige meget om Partiet FOKUS, men de lader til at være kommet bedre fra start end Ny Alliance var, når altså man kigger på markedsføringsmaterialets “flothed” og vel også konsistensen i partiprogrammet. Sammenlignet med Borgerligt Centrum virker det allerede som en succes.

    – og jeg er da også temmelig sympatisk overfor Christian H Hansens lille projekt, som vel nærmest går ud på at lave et parti for provinsdanmark (med stort P).

    Men han kommer da ikke udenom at skulle kommentere på islam, osv.; og jeg må sige, at jeg nok er mest spændt på hvordan man vil forholde sig til statslig regulering i al almindelighed og så skatten — som er de to områder, jeg går mest op i.

    Han får mig i hvertfald nok ikke til at skifte fra Liberal Alliance – men han skal da have muligheden for at få mig overbevist…

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: