En detalje om thrombin (“kødklister”) som aldrig nævnes

Jeg har lov til at kalde mig selv for “ekspert” i bakteriologi på samme måde, som andre slår sig op som eksperter i det ene og det andet – jeg er da i det mindste uddannet som laborant, og har arbejdet med genteknologi, mikrobiologi og levnedsmiddelhygiejne.

Se. Når man nu har et stykke råt kød, er der bakterier på overfladen af dette stykke, med mindre det har været strålesteriliseret i en lufttæt forpakning. Det har kødet i supermarkedets slagterafdelinger dog ikke.

Når man så klistrer sådanne to – eller flere – stykker kød sammen, lukker man bakterierne inde i et miljø, som er guf for anaerobe (behøver ikke ilt) bakterier som f. eks. Corynebacterium diphtheriae, som giver difteri.

Corynebacterium diphtheriae

De mennesker, Eurokraterne, som er ansvarlige for dette genbrug af fødevare-affald, burde selv tvinges til at leve af det i en længere periode, men de sidder jo i Bruxelles og mæsker sig i foie gras, iransk kaviar og kandiserede lærketunger, så de er hamrende ligeglade med, hvad undersåtterne æder.

%d bloggers like this: