“Kontroversiel” imam som rollemodel i København

The Fat Lady:

Han har tidligere argumenteret for dødsstraf til homoseksuelle, kaldt kvinders ligestilling for en vrangforestilling og beskrevet både 11. september-angrebene og AIDS-virussen som amerikanske konspirationer.

I aften skal den amerikanske imam Sheikh Khalid Yasin, der har en fortid som bandemedlem i Harlem i New York, tale danske unge på Nørrebro fra at gå ind i bandemiljøet.

Bag arrangementet i Korsgadehallen står gruppen Viden Om Islam (VIOMIS – som tilsyneladende er Yasin’s helt private dæk-organisation, se linket), der arbejder for at udbrede information om islam ved bl.a. opsøgende gadearbejde og tæller Khalid Alsubeihi fra det kommunalt støttede integrationsprojekt »Nørrebronx« som en af initiativtagerne. På gruppens hjemmeside bliver Sheikh Khalid Yasin præsenteret som VIOMIS’ vejleder og underviser, der vil besøge Danmark hver anden måned for at undervise.

Dybt uheldigt
Sheikhen driver til daglig et missionscenter i Manchester i England og en internetside, der tilbyder en omfattende mængde af islamisk materiale.

Den britiske tænketank Quilliam Foundation, der bl.a. beskæftiger sig med at bekæmpe ekstremisme og tæller flere Hizb ut-Tahrir-afhoppere, advarer imidlertid mod at bruge imamen som rollemodel.

»Khalid Yasin har et generalieblad af voldsomt intolerante udtalelser, og det er dybt uheldigt, at han bliver præsenteret som et positivt alternativ til bandevold. Bandekriminalitet er et alvorligt problem, der skal bekæmpes, men at give en taler som Khalid Yasin en platform er ikke den rigtige måde at gøre det på,« siger en talsmand fra Quilliam Foundation.

180 graders vending
Khalid Alsubeihi afviser blankt, at imamen prædiker de radikale holdninger, han tidligere har været kritiseret for.

»Han har totalt ændret holdning og er gået ind i kampen for at forebygge radikalisering og kriminalitet. Jeg ville aldrig tillade, at der kommer sådan nogle udtalelser fra en imam, som jeg har inviteret, og jeg er helt sikker på, at det ikke sker,« siger Khalid Alsubeihi.

»Det eneste, der interesserer mig, er at få de unge ud af kriminalitet, og så er jeg ligeglad med, hvor de går hen, så længe det er lovligt. De er i fuld gang med at skyde hinanden på gaden, og uanset hvem det er, jeg skal samarbejde med, vil jeg gøre det, hvis det kan få de unge til at stoppe med det her,« siger Khalid Alsubeihi: Den omstridte imam har været i Danmark adskillige gange. Sidste år besøgte han Islamisk Trossamfund, og i 2006 deltog han i en stor islamkonference på Nørrebro, arrangeret af Hizb ut-Tahrir.

I begyndelsen af 2009 udløste Khalid Yasin politisk debat i Holland, da han bl.a. skulle holde forelæsninger på det private islamiske universitet i Rotterdam. Flere hollandske partier mente, at man skulle nægte ham adgang til landet.

Københavns integrationsborgmester, Klaus Bondam (R), ønsker ikke at kommentere sagen.

Jeg ved snart ikke hvem, der er værst af de to: Klaus Bondam eller Khalid Yasin. Bondam er i hert tilfælde dybt uegnet til den borgmesterpost, han snød sig til under sidste kommunalvalg. Ligesom han er uegnet til alt andet indenfor politik. Men klaus – den mand vil slå sådan nogle som dig ihjel, så fat det dog.

UPDATE:

Socialdemokraterne, Enhedslisten og Dansk Folkeparti kræver en undersøgelse af, om der er brugt kommunale penge til aftenens arrangementet, hvor en omstridt amerikansk imam skal tale Nørrebros unge væk fra bandekrigen. DF langer hårdt ud efter Klaus Bondam i sagen.

Socialdemokraterne på Københavns Rådhus tager skarpt afstand fra holdningerne hos den amerikanske imam Sheikh Khalid Yasin, der i aften skal tale for Nørrebros unge muslimer ved et arrangement i Korsgadehallen.

3 kommentarer

 1. Tjah – det her jo bare endnu et eksempel på den appeasement politik, som ikke kun Danmark men desværre også resten af Vesteuropa fører overfor denne onde, sygelige og repressive ideologi – islam.

  Ovenstående You Tube indslag minder mig endnu engang om nazisternes retorik – specielt i perioden op til 1930.

  Kombinationen af udsagnene – ‘vi er de bedste’, ‘vi har alle værktøjerne’, ‘vi kan referere til hellige skrifter’, ‘vi har ikke magten endnu’ og ‘vi er fredelige’ får det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig.

  Denne her imam (møgspreder af syge politiske budskaber) er jo blot en blandt mange selvbestaltede agitatorer, der aldrig vil nå Hitler og hans forbyderkumpaner til sokkeholderne.

  Sådanne lommeagitatorer ville formentlig være relativt udskadelige i ethvert demokratisk samfund, der ikke lader sig undergrave af nyttige, naive og uvidende medborgere, som vi desværre også i Danmark skal leve med.

  Gad vide hvornår mainstream Danmark for alvor vågner op.

  Forhåbentlig ikke til et mareridt……

  M.v.h.
  Søren

 2. Vi må da håbe at selv Thøger en dag åbner sine åh så forgrædte øjne,og ser at vi er under belejring, af disse wanabe ofre.Ellers stakkels Danmark.SUK dette land jeg er stolt af. Dette land der har nået højder i demokrati og menneskelig sameksistens dette land jeg er STOLT af at være medborger i!
  Det er imod mine principper at opfordre til vold men ikke desto mindre vil jeg sige:BRØDRE LAD VÅBNENE LYNE!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: