Lær af Norge

Norges justitsminister, Knut Storberget, har bestilt næste fly til afviste asylansøgere, der skal sendes ud af Norge. Ministeren satser på, at antallet af hjemsendte asylansøgere i år skal sætte rekord.

I 2009 blev 3340 asylansøgere uden lovligt ophold i Norge sendt ud af landet med tvang. Flere gange skete det via fly, der blev hyret af Norge alene, i samarbejde med Sverige eller med EU.

En af de seneste tvangsudsendelser skete i december, da 30 irakiske mænd blev fulgt op i et fly og sendt til Irak. 60 norske politifolk ledsagede dem.

Justitsminister Storberget siger til norsk radio, at mange flere sendes ud af Norge på denne måde i år. Målet er at tvangsudsende 5000, altså næsten 1700 flere end i fjor, og det næste fly er bestilt.

– Jeg kan ikke røbe nøjagtigt, hvornår eller hvorfra det afgår. Men der kommer til at afgå langt flere fly, siger han.

Antallet af personer, der søger asyl i Norge, er på vej ned. I januar 2009 søgte 1300 asyl, i januar i år var det 800.

Nedgangen begyndte ifølge avisen Verdens Gang i august sidste år. Da var antallet af asylansøgere steget til 1800 om måneden, men i det seneste halve år er antallet faldet jævnt.

Justitsministeren mener, at faldet hænger sammen med, at der sker flere tvangsudsendelser end tidligere. Det virker afskrækkende, mener han.

– Jeg tror, at det er en vigtig grund. Mennesker, der drager på flugt, og som ikke har grundlag for at opholde sig i Norge, ser, at det ikke nytter, siger han.

Hvad venter vi på?

3 kommentarer

 1. Vi har ikke råd til at have muslimerne længere.
  De er uproduktive, og de kommer aldrig til at kunne forsørge sig selv.
  Smid dem ud – på røv og albuer – og vi vil spare 200 mia. årligt.

  Det har været et forsøg, som kun idiotiske politikere kan finde på.

  falkeøje

 2. Der er da mange muslimske læger o.s.v.
  F.eks. MIG, min søster, min anden søster og min fætter. Og så rigtig meget videre…

  • Vi kender godt muhamedanske læger. De vil ikke give hånd, de opfører sig som kvaksalvere, laver ulovlige amputationer af børns kønsdele og sætter bare generelt islarm over Dansk Lov.

   Og der er kun to-tre uddannelser, som muhamedanere tager, nemlig læge, ingeniør eller lignende, og det er jo for at forbedre ægteskabschancerne. Troede du ikke jeg vidste det?

   Tag lige og bliv gift i Pakistan eller hvor du kommer fra, og bliv der. Tak.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: