Kujoner er der nok af

Nåja, frisøren er ikke kujon – hun har ganske andre årsager til sine handlinger. Hvad tænker KW på, at bruge en islamtroende som frisør? Mht lauritz.com har jeg handlet der for sidste gang.

Mandag nægtede auktionshuset Lauritz.com at sælge en af Kurt Westergaards akvareller. Og selv Muhammed-tegnerens frisør siger nu fra over for ham.

Og Kurt Westergaard er også på andre områder blevet opmærksom på, at han nok må imødese en vis stigmatisering.

– Min frisør – en sød og meget venlig dame med muslimsk baggrund – sagde mig op som kunde i går. Og det er jeg da ked af, siger Kurt Westergaard til Ritzau, og fortsætter:

En fremtid med stigmatisering

– Det ser ud til, at jeg må imødese en vis stigmatisering. Men de personlige smerter, kan jeg vel lære at leve med, siger Kurt Westergaard.

Det der piner tegneren mest er imidlertid, det tilbageslag for ytringsfriheden, som sagerne er udtryk for.

Kurt Westergaard kan godt forstå, hvis Lauritz.com har betænkeligheder ved at sætte hans malerier til salg.

Akvarel uden politiske budskaber

Men han understreger over for Ritzau, at den pågældende akvarel ikke indeholder politiske budskaber af nogen art.

– Jeg har stor respekt for, hvis folk er bange. Men det, jeg så må notere mig, er, at det går lidt baglæns for ytringsfriheden, siger Kurt Westergaard.

Sagen er opstået, fordi TV2 i samarbejde med Lauritz.com har sat en auktion i verden til fordel for ofrene efter jordskælvet i Haiti.

Auktionsfirma bange for ansattes sikkerhed

Mandag bad Lauritz.com TV2 om at fjerne Kurt Westergaards akvarel fra auktionen. Det sker fordi, auktionsfirmaet er bange for de ansattes sikkerhed.

%d bloggers like this: