Med arrogancen i højsædet

Lad dem æde briocher

Pæren falder jo som bekendt ikke langt fra hesten, eller hvordan er det nu. Karen Ellemann vil krampagtigt fastholde den socialistiske ordning om, at børns forældre ikke længere må have ansvaret for deres egne børns ernæring, på trods af, at det viser sig, at et stort flertal – også af Ellemanns kolleger på Christiansborg – er imod ordningen.

Det huskes til næste valg, Karen Ellemann. Du opfører dig jo som en vis fransk dame, som sagde: “Kan de ikke få brød, så lad dem æde briocher”,  så mon ikke Karen Ellemanns politiske hovede ryger samme vej som den franske dames (nej, det var IKKE Marie Antoinette).

EB:

Karen Ellemanns forsvar for madtvangen er, at maden er en del af dét at gå i børnehave, og forældrene betaler for det hele.

Skulle hjælpe svage børn
Ministeren har bebudet, at hun vil præcisere i et såkaldt ‘Hyrdebrev’, at kommunerne bare har at leve op til den lov, der ligger. Her stopper det frie valg!

Resultaterne ved redaktionens slutning

Fakta:

Den omstridte madordning


* Fra 1. januar næste år skulle alle børn i danske, kommunale institutioner kunne få et sundt måltid mad hver dag.

* Ordningen skal finansieres af forældre og betyder i praksis, at kommunerne har ret til at hæve forældrebetalingen fra 25 procent til 30 procent af de samlede omkostninger for en institutionsplads.

* Kommunerne har nu fået mulighed for at vente med at indføre madordningen til 2011. Det har blandt andet været et ønske fra kommunerne, fordi det giver længere tid til at bygge køkkener om i vuggestuer og børnehaver.

Pebrede madpakker: Så dyrt er det

Det er nogle dyre madpakker, de danske rollinger får serveret, efter at vuggestuer og børnehaver siden årsskiftet har overtaget ansvaret for ungernes frokost.

Den gennemsnitlige stigning i forældrebetalingen i vuggestuer ligger på cirka 275 kroner. Dyrest bliver det i Silkeborg Kommune, hvor prisstigningen beløber sig til 930 kroner.

Det viser tal fra 68 kommuner, som Ekstra Bladet har indsamlet.

Forældre til børn i børnehaver slipper i snit lidt billigere. Prisstigningen kommer til at ligge i omegnen af 262 kroner, men flere steder ligger beløbet på over 500 kroner.

(Research: Katrine Hilton Staun og Ida Krøll)

%d bloggers like this: