EU-kommissionen og vores mad

Af alle vanvittige forslag, EU er kommett med gennem tiden, er dette nok en af de idéer, som tydeligst udstiller EU for hvad det er – en mikromanipulerende kolos, der vil regulere vores liv ned i mindste detalje.

Det ville være lettere for EU at tvinge alle mennesker til kun at spise McDonalds, der jo som bekendt er ens over hele veden. Hvis dette forslag er fremført i fuld alvor, er det jo så man ikke ved, om man skal bryde sammen i krampelatter eller krampegråd. 180Grader:

Øf

Øf

EU-Kommissionen vil tvinge alle cafeer, restauranter, bagere, slagtere og delikatesseforretninger til at lave udførlige lister over, hvad de har puttet i maden og det præcise ernæringsindhold i den. De danske restauratører kalder det en bombe under deres branche.

Hvis det står til EU-Kommissionen skal man kunne finde enhver smørklat i saucen og nød i salaten på menukortet. Det vil gøre det nemmere at undgå fedme og allergener, mener EU-Kommissionen. De danske restauratører er dog bange for, at det blot vil medføre en forfærdelig mængde papirarbejde og bureaukrati. Det skriver epn.dk.

“Det vil være en bombe under rigtig meget herhjemme. fordi forslaget ikke skelner mellem færdigpakkede og friske fødevarer. Det betyder jo, at cafeer og restauranter skal have menukort på størrelse med en telefonbog, plus at de bliver tvunget til at lave nøjagtigt de samme retter helt ned til mindste ært dag ud og dag ind,” siger fødevare- og forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv, Lone Rasmussen, ifølge epn.dk.

Lone Rasmussen fremhæver endvidere, at mange råvarer skifter ernæringsindhold alt efter årstiden, hvilket blot gør det endnu mere umuligt at lave de påtvungne lister over ingredienser og ernæringsindhold.

Forbrugerrådet mener også, at EU-Kommissionens forslag er en anelse for omfangsrigt.

“Vi støtter princippet i, at man skal oplyse bedre om ingredienserne, ikke mindst af hensyn til allergikere. Men det er klart, at der skal være en fornuftig grænse. Hos en bager, hvor man følger faste opskrifter, bør det kunne lade sig gøre, men på en restaurant, er det problematisk,” siger fødevarepolitisk medarbejder Camilla Udsen ifølge epn.dk.

En kommentar

  1. EU kommisionen er uden kontakt med virkeligheden.
    Forslaget kan ses som et belæg for denne påstand.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: