“Forebyggelseskommissionen”

– bare navnet kan jo få det til at løbe koldt ned af ryggen på et hvilketsomhelst individualistisk menneske. Denne “kommission” (er vi i DDR???) har netop “barslet” med 52 forslag til, hvordan danskerne skal yderligere mikro-manipuleres og umyndiggøres.

F. eks. skal cigaretter koste 50 kr. pakken, og mælk skal beskattes på grund af fedtindholdet. Jeg kan høre de enlige mødre og de arbejdsløse juble allerede!

Men når man ansætter en stribe “eksperter”, skal de selvfølgelig legitimisere deres fede løn, og ingen kan vel have noget imod at børnene får frugt i institutionerne (gør de iøvrigt ikke det i forvejen – jo, men ikke “gratis”), så måske mener de kloge hattedamer og -herrer, at dette kan kompensere for, at man som bekendt ikke længere må bage boller og lave mad til børnene – de må heller ikke tage hjemmebagt kage med hjemmefra længere, da de jo kunne komme til skade ved at spise det, eftersom disse vederstyggeligheder er produceret af mennesker uden de korrekte papirer.

Gad vide, om børn stadig har statens tilladelse til at bage snobrød – bål og brand, snavsede børnefingre med bussemænd og stafylokokker på – fydaføj! Og spejderbevægelsen kan godt holde op med at tage på hike, med mindre de bygger et moské-telt hver gang de slår lejr for natten, og halal-slagter snobrødene først.

“Der er no’et faaaarligt indeni!”, som Marguerite Viby sang. (Dog ikke på dette link – her er hun “hot”!)

Det er iøvrigt ganske utroligt, at menneskeheden har overlevet ca. 50.000.000 år uden disse kloge-åger.

Luk den fiasko nu!

Vejen til helvede er brolagt med gode hensigter!


Forslagene kan læses her.

Liberal Alliance advarer imod at følge Forebyggelseskommissionens anbefalinger, som blev offentliggjort her til formiddag.

“Der flyttes hegnspæle mellem det offentlige og private rum i disse år. Hvad der tidligere var en privat sag og et personligt ansvar, bliver i stigende grad omfattet af regler, påbud og forbud. Det er en uheldig udvikling, som fordrer et modsvar,” siger Liberal Alliances sundhedsordfører, Villum Christensen, og fortsætter:

“Jeg savner en skarpere skelnen mellem beskyttelse af børn og unge og så respekt for, at voksne mennesker selv kan og bør tage ansvaret for deres egen livsførelse. Der bør staten holde sig på passende afstand.”

– og specielt da en regering, som kalder sig liberal. Man skulle jo tro at det var kvinderne i Rad, SF og S som stod bag dette indgreb
Villum Christensen kan godt støtte en anbefaling om at hæve aldersgrænsen for salg af alkohol til 18 år, men han vender sig skarpt imod forslag, såsom skærpelse af rygeloven, kæmpestigninger i afgifter på sukker og tobak, og også imod restriktioner i forhold til markedsføring og annoncering.

“Det tenderer en strafaktion overfor cola-elskere og rygere, når man vil hæve afgifterne så drastisk. Det er helt urimeligt at sætte sig til dommer over andre menneskers valg af livsstil på den måde,” siger Villum Christensen.

Villum Christensen opfordrer sine kolleger i de andre partier til at reflektere grundigt over, hvor grænsen mellem privat og stat skal trækkes i vores samfund, inden man bider til bolle og gennemfører en masse nye påbud og forbud.

“Rigtig mange vil med god grund mene, at deres personlige frihed bliver indskrænket, at staten øver et overgreb på netop deres livsstil. Det er ikke klædeligt for en liberal/borgerlig regering at omgå den personlige friheds vilkår på en så skødesløs måde,” siger Villum Christensen.

%d bloggers like this: