F+L for retten

Fra Thøgers “avis”:

Højesteret har indledt ankesagen mod foreningen Fighters+Lovers, der er anklaget for at yde økonomisk støtte til de to væbnede guerillaorganisationer PFLP og Farc, som optræder på blandt andet EU’s terrorliste. De tiltalte i sagen risikerer op til ti års fængsel og er tiltalt efter terrorlovgivningen.

Forsvar afviser terroranklager
Anklageyndigheden fastholder, at de to organisationer må betegnes som terrororganisationer.

Forsvaret derimod henviser blandt andet til, at flere menneskerettighedsorganisationer ikke betegner organisationerne som terrororganisationer.

»Hverken Human Right Watch eller Amnesty anvender prædikatet terror på de to organisationer, men placerer ansvaret på begge parterne i konflikterne«, siger forsvarsadvokat Thorkild Høyer.

Og, Høyer? Hvad har NGO’er med dansk lovgivning at skaffe?

Forsvaret hæfter sig desuden ved, at de civile drab, som organisationerne har begået, ikke er udtryk for bevidste strategier.

T-shirt-salg til fordel for Farc og PFLP
Sagens omdrejningspunkt er salget af T-shirts med logoer for PFLP og Farc, som Fighters+Lovers solgte for 170 kroner stykket, hvoraf 37 kroner blev sendt videre til de to organisationer.

I 2007 blev foreningen frikendt i Københavns Byret. Retten fandt ikke grundlag for at betegne PFLP og Farc som terrorister.

Denne dom blev anket af statsadvokaten, og i Østre Landsret blev to af bagmændene i Fighters+Lovers idømt seks måneders fængsel, mens resten af gruppen enten blev frifundet eller slap med 2-4 måneders betinget fængsel. Fighters+Lovers ankede denne dommen.

Det var tidligere justitsminister Lene Espersen (K), der i sin tid besluttede at anvende terrorloven mod T-shirt-magerne. Det skete efter indstilling fra Rigsadvokaten.

En kommentar

  1. uruknet.info
    اوروكنت.إنفو

    PFLP anerkender ikke Israel

    http://www.uruknet.info/?p=m52307&hd=&size=1&l=e

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: