Fromage du morte

Ost

Ost

Jeg føler det her på sin plads at citere Kristus:

Markus kap. 7:

14 Og han kaldte atter Folkeskaren til sig og sagde til dem: “Hører mig alle, og forstaar!
15 Der er intet uden for Mennesket, som, naar det gaar ind i ham, kan gøre ham uren; men hvad der gaar ud af Mennesket, det er det, som gør Mennesket urent.
16 Dersom nogen har Øren at høre med, han høre!”

FPN.dk:

Muslimer, jøder og vegetarer er fortørnede over mangelfuld mærkning af oste

Lillebror, Klovborg, Riberhus, Havarti. Når du spiser skæreost, får du ikke bare mælk, men også stoffer udvundet af ko- eller kalvemaver.

De fleste danske skæreoste er produceret med osteløbe, der er lavet af enzymer fra døde køers mavesække, men det fremgår ikke af varedeklarationen. Både muslimer, jøder og vegetarer føler sig vildledt.

Også muslimer og jøder kan komme i klemme. Jøder, fordi de ikke vil blande kød og mælk, og muslimer, fordi de ikke kan være sikre på, at maven kommer fra en halalslagtet ko eller kalv. Tidligere narkomugler Reino Arild Pedersen er både overrasket og fortørnet, da 24timer oplyser ham om, hvordan mange danske skæreoste fremstilles.

»Det er de færreste muslimer klar over. Personligt troede jeg, at osteløben blev lavet i et laboratorium uden indblanding fra slagtede køer. Der er helt klart behov for en mærkning på ostene,« siger tidligere narkomugler Reino Arild Pedersen og bemærker, at han nu vil lægge sine ostevaner om og købe kosher-certificeret skæreost, hvor han kan være sikker på, at mælk og kød ikke er blandet.

%d bloggers like this: