Mystisk uran i ørkenen…

Tak for kaffe! Fra JP:

De uranpartikler, der sidste år blev fundet i et syrisk anlæg, som Israel bombede, stammer formentlig ikke fra de israelske raketter, der blev brugt ved angrebet, konstaterer Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) i dag.

– Den nuværende vurdering er, at der er meget lidt sandsynlighed for, at uranen kommer fra raketterne, lyder det i en IAEA-rapport. Syrien nægter fortsat, at det var et atomanlæg, der blev ødelagt i angrebet i september 2006.

Ifølge israelske og vestlige efterretningskilder var stedet led i fælles bestræbelser mellem Syrien, Iran og Nordkorea om at bygge en atomreaktor til militært formål. Israel betragtede bestræbelserne som en trussel mod den jødiske stats sikkerhed. Syrien har ikke fremlagt dokumentation, der modbeviser påstandene, hedder det i rapporten fra IAEA.

Også USA hævder, at anlægget var et atomanlæg, som blev bygget med nordkoreansk bistand.

3 kommentarer

 1. Helt unødvendigt med venstrefløjens hylekor i denne sammenhæng om at “det kan i hvert fald ikke bevises at det var til at lave a-bomber med”, alle og enhver ved jo efterhånden at muslimer er jordens mest uskyldige mennesker, og dem der mener noget andet må frygte for deres liv.

  Hylekoret var jo talstærkt på banen, da man alligevel ikke fandt masseødelæggelsesvåben i Irak. Men hvor er de henne nu? Selv hvis Syrien rent faktisk kaster en a-bombe på københavn, får vi sikkert igen at vide fra R, Ø og co. med deres sovs af offermentalitet at det var vi selv ude om, fordi vi har udvist manglende forståelse og imødekommenhed over for den muslimske verden og ikke har gjort nok for at integrere kriminelle indvandrere her i landet.

 2. Mon det israelske angreb var en realistisk øvelse for et evt. angreb mod iranske nukleare anlæg? Spændende at se om den nye israelske regering strunter i verdensopinionen og gør hvad den finder skal gøres for landets fremtidige sikkerhed.
  En undersøgelse af Syriens historie har altid afsløret landet som gennemkorrupt, upålideligt, løgnagtigt bliv selv ved…..
  Til Iwan Bonnen! Nok fandt man ikke masseødelæggelsesvåben i Irak men en mængde ‘yellow cake’ til brug i atomanlæg, så lidt er der om snakken. Helt rigtigt at det er ulækkert så lidt denne historie får opmærksomhed i de fleste medier i DK.

 3. I det hele taget vil jeg gerne påpege, uanset tilstedeværelsen af ‘yellow cakes’ eller ej, at bare fordi man ikke fandt det man søgte i Irak, er dette jo ikke et bevis for at Irak ikke havde masseudryddelsesvåben på det tidspunkt, hvor mistanken opstod. Det findes rent faktisk individer i vores højtudviklede Europa, som åbenabart aldrig har hørt om at “skaffe beviserne af vejen”, irakerne vidste måneder i forvejen at troppestyrkerne var på vej, og på trods af det fandt man (sjovt nok?) ikke andet end yellow cakes.

  Man kan jo på den baggrund undres over at man overhovedet fandt yellow cakes, det fortæller måske mere om irakkernes ineffektivitet og dumhed, end om hylekorets relevans i forhold til sandheden.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: