Sennels

Kræn Dawblad:

Nicolaj Sennels

Psykolog ønsker skrappere indsats mod unge muslimer 18. feb 2009 00:00

Ud fra samtaler med unge sigtet for kriminalitet konkluderer psykologen Nicolai Sennels, at unge muslimer ser sig som ofre og mangler respekt for samfundet.

Han oplyser, at 70 procent af de unge på Sønderbro (Sundbyerne, Amager AL) har baggrund i muslimsk kultur, hvilket omtrent svarer til denne gruppes andel blandt alle ungdomskriminelle i København.

– Langt de fleste kender meget lidt til Koranen, og de lever ikke efter islams bud. Alligevel er der en række holdninger, de overtager fra islam, siger psykologen, som betoner, at ”islam” her mere er en kulturel end en religiøs betegnelse.

Selvom han kun har ført samtaler med kriminalitetssigtede, mener han sig ud fra samtalerne i stand til generelt at konkludere for unge muslimer, at deres kulturbaggrund skaber et opdragelsesproblem.

– Mange af dem, jeg har talt med, er kun sigtede, som viste sig ikke at være kriminelle eller i hvert fald ikke at kunne blive dømt. Det er forkert at se dem som en gruppe, der står helt uden for den øvrige muslimske kultur, siger han.

%d bloggers like this: