Mendelssohn Violin Concerto

Solist: Itzhak Perlman, 13 år

og en video med Perlman fra de voksne år:

Her sammen med et andet violin-geni: Zukerman:


2 kommentarer

 1. Jeg måtte hen i min nedpakkede LP’er for at finde Henryk Szeryngs (jøde)udgave af Mendelsson (også j’øde)frem. Fuldt på højde med de øvrige jødiske geniers fortolkning. Påfaldende som disse store musikere er jøder. Kan nogen oplyse om der blandt arabere/muslimer findes sådanne selvstændige musikgenier i klassisk musik?
  Danel Barenboim, som man dog må sige er en eminent musiker har dog nogle brister. Hør blot her:

  “Barenboim var en god ven af nu afdøde Edward Said, med hvem han grundlagde et orkester som havde til hensigt at bringe Israelske og Arabiske musikere sammen, kaldet Øst-Vest Forsamlingen. Lang fra at bringe harmoni ind i sine forelæsninger bragte han derimod en tiltagende barsk kritik af Israel, samtidig med at han ignorerede den arabiske provokation og terrorisme. Ved den første Edward Said forelæsning ved Columbia University, fra 2005, to år efter Said’s død, fastslog Barenboim at den israelske regerings fiasko med at godkende den Palæstinensiske “historie” førte til Anti-semitisme, og at selvmordbomberne i Israel skulle ses “i lyset af den historiske udvikling som vi er nået til.”

  “Under de mest vanskelige omstændigheder har han vist solidaritet med det Palæstinensiske folk” sagde Mastafa Barghouti, et palæstinesisk parlamentsmedlem og tidligere leder af Arafat’s terror organisation Al Fatah.”
  Han har endvidere fået palæstinensisk statsborgerskab.

  “Og, ikke som nogen stor overraskelse… mens raketterne fra Gaza fortsatte med at regne ned over Israel, nægtede Barenboim at give en entydig fordømmelse af Arabisk terrorisme.”

  Disse uddrag er fra en artikel med titlen “Musikalske Fjolser,” hvor flere eksempler nævnes på musikere udi i klassisk musik, der spreder ben, og bukker upassende dybt for terrorister. Læs evt. resten her.
  http://synopsis-olsen.blogspot.com/2008/03/musikalske-fjolser-ruth-s.html

  Iøvrigt tak Anna! for dine altid fremragende videoklip og påmindelser om den musik som er gemt væk i kasser og loft.

 2. Og tak for dine, altid gennemanalyserede artikler, som jeg læser med stor gusto!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: