Afghansk MO-skandale

I Afghanistan ved man nok, hvordan man behandler sådan nogle urostiftere, som frækt oversætter Koranen til afghansk – uden at have den arabiske tekst med. De skal ikke komme her!

Da dommerne løb tør for sanktioner i den afghanske lov, måtte man ty til sharia-lovgivningen for at få disse slyngler straffet.

Jyllands-Posten:

En afghansk domstol har omstødt dødsstraf til to mænd, der gratis har distribueret en afghansk oversættelse af Koranen. Nu skal de 20 år i fængsel.

Afghanistans magtfulde islamiske råd har fordømt oversættelsen, som blev offentliggjort i 2007, som blasfemisk og beskyldt udgiverne for at fremføre sig selv som falske profeter.

De to mænd er blevet fundet skyldige i at ændre i Koranen. Deres forbrydelse består ikke i, at Koranen er blevet oversat til afghansk, men at oversættelsen er blevet publiceret uden de originale arabiske vers. Muslimer betragter den arabiske Koran som Guds ord, og oversættelsen menes at give et falsk billede af Guds ord.

Krav om dødstraf
Der findes mange koranoversættelser i Afghanistan, men alle sammenstiller oversættelsen med den originale arabiske tekst.

Anklagemyndigheden havde krævet dødsstraf til Ahmad Ghaws Zalmai og Mushtaq Ahmad, men en ankedomstol fastsatte straffen til 20 års fængsel. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Den oversatte Koran dukkede op i en moské i 2007. I teksten var anført, at den gratis kunne videredistribueres. Trykkeren Ahmad Ghaws Zalmai fik til opgave at udgive teksten i 1.000 eksemplarer, og Mushtaq Ahmad, der var tilknyttet moskeen, godkendte oversættelsen med sin underskrift.

Hensigten med udgivelsen var ifølge de anklagede at sprede Koranens budskaber til personer, der ikke kunne læse den arabiske tekst.

Der er ingen lov i Afghanistan, der forbyder oversættelse af Koranen, men i denne sag blev sharia-lovgivningen taget i brug. Domstolene i Afghanistan er bemyndiget til at anvende sharialoven, når der ikke findes relevante paragraffer i den almindelige lovgivning.

Barske straffe
Sharialovgivning bliver anvendt forskelligt i muslimske lande. I Saudi-Arabien er Koranen landets grundlov, mens Malaysia har separate religiøse og civile domstole.

Straffen for religiøse forseelser kan være barske i Afghanistan. I januar 2008 blev en journaliststuderende dømt til døden for at stille spørgsmål om kvinders rettigheder i islam. En appeldomstol reducerede straffen til 20 års fængsel. Sagen er blevet anket til en højere instans.

I 2006 blev en afghansk mand dømt til døden for at konvertere til kristendommen. Han blev senere erklæret sindssyg og fik asyl i Italien. Muslimske ledere anklagede derefter præsident Hamid Karzai for at være en marionetdukke for Vesten, fordi han lod manden slippe med livet i behold.

3 kommentarer

  1. det er sørgeligt at det kan være nogen overraskelse at der er straf for at sprede falskhed :S men på den anden side så er skyklapperne og hadet til alt andet end hvad den danske sørgelige middelklasse anser som ok jo intollerabelt ! En dag vågner du måske os op af din boble og ser at din verden måske ikke absolut er den perfekte…om ikke før så med sikekrhed senere.

  2. siden hvornår har koranen været saudi arabiens grundlov????????? kildekritik er en sund ting….men desværre ikek eksisterende hos islamhadere som dig der sluger alt råt der lyder skidt i dine ører…..seriøst vågn dog op og søg viden hvis du vil tages seriøst!

  3. Se, Gitte, det er ikke mig, som skriver, at “I Saudi-Arabien er Koranen landets grundlov, mens Malaysia har separate religiøse og civile domstole.”, det er den journalist, som har skrevet artiklen. Båååt.

    En artikel, som iøvrigt handler om Afghanistan. Bååt.

    Og har du nogensinde set det saudiske flag, helt ærligt?

    Iøvrigt tak for roserne, det er mig en ære at blive kaldt “islamhader” af en af din formidable kaliber.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: