Danskerne kan ikke lide Nazi-flag – eller heejab

Hat tip Torben

Tørklædet kostede praktikpladsen

Fouzieh Rasouli mistede sin praktikplads hos Netto, fordi kunderne klagede over hendes tørklæde

Af Kenneth Lynghøj Læs 2. sektion side 9

RY: 32-årige Fouzieh Rasouli var glad og stolt, da det lykkedes at få en praktikplads i Netto i Ry. Men glæden blev kort. Mange kunder klagede over tørklædet, oplyser butikschef Ivan Sørensen, som i øvrigt var tilfreds med hendes arbejdsindsats. To uger efter at hun startede fik hun valget mellem at tage sit tørklæde af eller stoppe.

Fouzieh Rasouli er muslim, flygtet fra Afghanistan og har boet i Ry, siden hun kom til Danmark for otte år siden.

– Jeg vil ikke tage mit tørklæde af. Jeg bor i Danmark nu – hvor jeg har frihed til selv at bestemme, hvordan jeg vil gå klædt. Det er en personlig sag, og det betyder meget for mig, siger Fouzieh Rasouli, som ikke forstår klagerne. – Hvorfor går de kun op i, om jeg har tørklæde på, i stedet for at tænke på om jeg er god til mit arbejde, spørger hun. – Jeg var meget glad for den praktikplads, så det gjorde virkelig ondt at miste den. Min familie var stolt, og min søn på 10 år blev så glad, når han så mig i Netto, siger hun.

Netto-kædens personale-politik forbyder normalt de ansatte at bære tørklæde i arbejdstiden, og Netto i Ry fik undtagelsesvis lov til at fravige den politik, da Fouzieh Rasouli blev ansat.

Men det holdt altså ikke mere end 14 dage.

– Jeg kan ikke se stiltiende til, at vi mister kunder, forklarer butikschefen.

Midtjyllands Avis 12.02.09 / Ry lokalside

Netto i Ry opgiver forsøg med tørklæde-tolerance efter klager – butikken i Ry blandt de første i landet, som ville tillade ansatte at bære tørklæde

Af Kenneth Lynghøj

RY: Langt fra alle Nettos kunder i Ry, er tilsyneladende frisindede nok til at blive betjent af en kassedame med tørklæde på. Byen var ellers uofficiel prøveklud for en opblødning i Nettos hårde linje over for den traditionelle muslimske hovedbeklædning. Dansk Supermarked, der blandt andet omfatter Netto, Bilka og Føtex-kæderne har nemlig en officiel personale-politik, som forbyder de ansatte at bære tørklæde i arbejdstiden. Netto i Ry fik undtagelsesvis lov til at fravige den politik, da 32-årige Fouzieh Rasouli blev ansat i tre måneders praktik.

Tørklæde på prøve
– Via en aftale med distrikschefen fik vi lov til at gøre forsøget lokalt. Da vi ansatte Fouzieh Rasouli var aftalen, at hun fik lov til at starte med tørklæde, men at hun skulle tage det af, hvis det gav problemer, forklarer butikschef i Ry, Ivan Sørensen. – Jeg har ikke hørt om andre steder, hvor de har gjort det forsøg, siger han.

Det viste sig dog hurtigt, at forsøget langt fra faldt i god jord hos alle kunder i Ry. En del klagede til butikkens øvrige ansatte over at de skulle betjenes af en kassedame med tørklæde, og allerede efter to uger var forsøget slut.

Fouzieh Rasouli fik besked om, at hun blev nødt til at tage tørklædet af, hvis hun ville fortsætte i butikken. Fouzieh Rasouli mener ikke, at det var en del af aftalen og valgte nødtvungent at stoppe praktikken. Hun har svært ved forstå klagerne og at butikken valgte at lytte til dem. Butikschef Ivan Sørensen var faktisk også lidt ked af at det gik sådan.

– Hun var en pige som fortjente at få chancen. Hun er rigtig godt integreret og meget engageret i byen. I de 14 dage hun var her, var jeg meget godt tilfreds med det hun lavede, forklarer Ivan Sørensen.

Vil ikke miste kunder

Når han alligevel står fast på, at hun ikke kunne fortsætte med tørklæde, er det for ikke at miste kunder.

– Vi oplevede flere kunder, som sagde, at de ikke ville ekspederes af hende, fortæller Ivan Sørensen.

Da han på et tidspunkt vendte tilbage til butikken efter nogle dages fravær var der flere end 10 kunder, som klagede til ham over tørklædet på bare en enkelt dag.
Dagen efter bad han Fouzieh Rasouli om at tage tørklædet af.

– Men det var hendes valg, at stoppe samarbejdet. Jeg troede faktisk, vi var nået til enighed, understreger han. – Problemet er, at vi mange gange kun har én ved kassen, og hvis kunderne ikke vil betjenes af hende, risikerer vi jo at forære omsætning væk. Jeg kan ikke se stiltiende til, at vi mister kunder, forklarer Ivan Sørensen, som ikke personligt har noget i mod tørklæder. – Men når vi har en personalepolitik, synes jeg sådan set, at det er rimeligt nok, at den bliver overholdt.

Nettos tøjreglement forbyder eksempelvis også lårkorte nederdele samt visse næse- og øreringe, oplyser han.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvad det var ved tørklædet, som kunderne var utilfredse med, men oplyser, at det var kunder af begge køn og alle aldre, som klagede.

8 kommentarer

  1. Hun vil ikke lægge hijabben, de 30 g. stof, jamen så får hun heller ikke de 4 gram papir.

  2. Hun kom fra Afghanistan, og vil ikke tage tørklædet af, nu når hun kan bestemme…. Kan ikke forstå… Jamen det er fint, den frihed må så findes i Afghanistan.

  3. Denne enfoldige dumme kvinde, der bogstavstro tror på en forældet gammel bog, og dens modbydelige analfabet opfinder den selvudråbte pædofile falske profet, fortjener ikke at være i Danmark, men blandt sine ligesindede idelogi forekæmpere af total kvindeformørkelse i et islamisk land.
    Hvis det enfoldige kvindemenneske kan læse, og det må vi vel gå ud fra, hvordan syntes denne enfoldige SO så det er med at reklamere for, at jøder og vantro skal dræbes og de er aber og beskidte svin???
    Er det DET kællingen vil slynge i hoved på OS???
    Andre muslimer læser heldigvis ikke koranen og tilbehør SÅ bogstaveligt.
    Hjemsend denne tavelige SO, der reklamere for udryddelse af anderledes tænkende, og erstat denne frivillige underkastelses SO, med et menneske!!! fra et civiliseret samfund, der står i køfor at ARBEJDE her i Danmark, som den forkastelige SO jo ikke ønsker!!!!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: