Integration?

Hvem er det lige, vi kan takke for tingenes tilstand? Hans Gammeltoft-Hansen, Maranne Jelved, Anker Jørgensen og alle de andre:

Det er da fuldstændig ligegyldigt, hvordan det går i Danmark fremover, det er ikke vores problem!
Leif Bork Hansen, præst. TV interview. 2000

Der findes ikke nogen dansk identitet. Vore rødder ligger i det gamle Hellas, i Rom og Frankrig…. Den danske identitet er rugbrød, kogte kartofler og opbagt sovs.
Johannes Sløk, filosof. JP 16-5-91

Tænk på, hvad vi kan lære af muslimerne, jeg synes, at vi skal lade verdens flygtninge vælte ind over vore grænser, og labbe al deres kultur i os.
– Gregers Dirckinck-Holmfeld
, journalist og forfatter. EB 3-10-86

“Desværre bekræfter det blot, hvad jeg hører fra unge efterkommere af indvandrere,” siger integrationskonsulent Manu Sareen om en meningsmåling, der viser, at 50 pct. af både de muslimske indvandrere og deres efterkommere vil have angreb på religion forbudt i Danmark.

Halvdelen af de indvandrere i Danmark, der kommer fra muslimske lande, og deres efterkommere mener, at angreb på religion bør være strafbart herhjemme. Det viser en meningsmåling, som Danmarks Statistik ifølge Jyllands-Posten har gennemført for tænketanken CEPOS.

2.792 personer har svaret på, om loven bør forbyde film og bøger, der angriber religion. 50 pct. af både indvandrere og deres efterkommere svarer ja, mens 35 pct. af indvandrerne og 40 pct. af deres efterkommere svarer nej. Og det er bekymrende tal, mener forskningschef Geert Laier Christensen fra CEPOS. “Det overrasker mig, at så mange ikke bakker op om frihedsrettighederne herhjemme. Hvis dette synspunkt vinder frem, risikerer vi, at den frie debat forstummer, og det bliver legitimt at angribe dem, der angriber religionen,” siger han til Jyllands-Posten.

Integrationskonsulent Manu Sareen er derimod ikke overrasket. “Det er dystre tal, men desværre bekræfter det blot, hvad jeg hører fra unge efterkommere af indvandrere. De fokuserer på, at alting er bedre i forældrenes hjemland 6.000 km væk,” siger Sareen.

3 kommentarer

 1. Kære Anna.
  De citater du bringer er jo ikke blevet sagt af folk
  med lav kvotient, så er der tale om en blanding
  af galskab og storhedsvanvid?

 2. Hvad siger du så til disse her:

  Jeg var i Frankrig ved nytårstid, da landet skiftede til den nye europæiske møntfod. […] Jeg åbnede min pung og så på de danske kroner, der lå mellem de nye euroer. Jeg regnede med, at de lå og rødmede af skam. Det gjorde de ikke. I stedet gjorde de noget andet. De stank. Normalt siger man, at penge ikke lugter, men disse mit fædrelands mønter gjorde altså. De stank af sur komælk, fordærvet flæsk og Pia Kjærsgaards harske parfumer. De stank af gammelmodig nationalisme, hykleri og virkelighedsfornægtelse.
  – Carsten Jensen, journalist og forfatter. Politiken 6-1-02

  Jeg synes, danskhed er det grimmeste ord, der overhovedet findes.
  – Paprika Steen, skuespillerinde. Som led i Lars (von) Triers smædekampagne op til Folketingsvalget 20. november 2001.

  [Om Dannebrog] – det danske svastika. Det burde samles ind og afbrændes
  – Lars (von) Trier, filminstruktør. TV-Zulu, 24-3-01

  Den aften var jeg af den overbevisning, at Danmark ville være et dejligt land uden danskere. Jeg ville elske det, hvis det var fuldt af tyskere, arabere, italienere, englændere, amerikanere, afrikanere, kinesere, japanere, polynesere, grønlændere og lapper. Jeg tror også de ville synes Danmark var et dejligt land uden danskere. Man kunne flytte danskerne op til Grønland, der ville være masser af plads og alt for koldt til at trække bukserne ned og vise den store hvide røv frem.
  – Morten Sabroe, forfatter og journalist. Politiken 20-6-99

  Se dog de fanstastiske og flotte mennesker, der kommer ud af blandingsforhold i f.eks. de tidligere franske kolonier i Nordafrika. Tilførsel af nyt blod er et sundhedstegn. Hvis vi kun dyrkede hinanden, havnede vi i indavl og incest med en farlig degeneration med deformiteter som hareskår, misvækst, skæve hoveder og korte arme til følge… For mig eksisterer der principielt ingen grænser… det har gennem historien vist sig, at de fremmede stille og roligt har assimileret sig…
  – Klaus Rifbjerg, forfatter. JP 11-1-94

 3. Men – til Klaus Rifbjerg og Morten Sabroe – nu lukkede i jo kun arabere ind. Og de kan lave falaffel og ikke ret meget andet. De kan ikke en gang selv finde ud af at pumpe deres olie op af jorden – det har de vesteuropæere og amerikanere til. Og disse bidragydere til Saudiernes rigdom får ofte pisk og indespærring for de mest underlige ting.

  Til gengæld går alle deres koner i Vesten på offentlig understøttelse.

  Og Morten – din røv er lige så hvid som vores andres.
  Og Klaus – dine bøsse-fantasi-arabere isolerer sig i ghettoer, og er via fætter-kusine-ægteskaber mere indavlede end nogen dansker.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: