Flere perler

180Grader:

Jeg hører også lige pludselig, at han siger perle,” siger den journalist fra venstrefløjsorganet Modkraft.dk, som fik de fleste medier i Danmark til at fortælle om en betjent, der angiveligt kaldte en indvandrer for “perker”.

Den journalist fra venstrefløjsorganet Modkraft.dk (Niels Fastrup eller Martin Lindblom? Eller en helt tredje? Selve artiklen er pillet ned. AL), som oprindeligt satte gang i historien om, at en betjent fra Københavns Politi under en demonstration mod Israels fremfærd i Gaza angiveligt kaldte en indvandrer for “perker”, tvivler nu på, at historien er korrekt.

Efter at politidirektør Hanne Bech Hansen har forklaret, at betjenten i virkeligheden siger “perle”, og efter at flere politifolk har fortalt, at det faktisk er et almindeligt og brugt ord i politi-samenhæng, har journalisten nu også svært ved at høre, at der i optagelsen fra begivendheden bliver sagt “perker”.

“Efter at have lyttet en ekstra gang til det originale materiale må jeg også erkende, at jeg ikke kan udelukke, at der bliver sagt perle,” sagde journalist Niels Fastrup søndag til TV 2 News’ Presselogen og fortsatte:

“Jeg hører også lige pludselig, at han siger perle, men samtidig har jeg også tidligere hørt, at han har sagt perker.”

Hvis betjenten siger “perle”, så er det er ikke første gang, at Modkraft.dk har formået at placere en forkert historie med racisme-påstande i de store landsdækkende medier. For godt fire år siden måtte Information og TV 2 således betale en klækkelig erstatning til daværende kirkeminister Tove Fergos særlige rådgiver (Henrik Gade Jensen, AL), fordi de to medier med udgangspunkt i en historie fra Modkraft.dk havde beskyldt rådgiveren for at have forbindelser til nazistkredse.

For Informations vedkommende udgjorde erstatningen til rådgiveren 60.000 kr., mens erstatningsbeløbet fra TV 2 ikke er kommet frem.

En kommentar

  1. Modkraft.dk er farce , men ret underholdene .

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: