Holdt får svar på tiltale

Af Ahmed Mohamud, sygeplejerske, København S

Kære Jakob Holdt.

Det er åbenbart nødvendigt at slå fast med syvtommersøm, at en del af indvandrernes medbragte kultur kan være uforenelig med vestlige menneskerettigheder, grundværdier og levevis.

Som kommende A-fodboldlandsholdsspiller med indvandrerbaggrund, Bajram Fatai, også siger det (JP 22/12): »Integration er tovejsproces. Man kan ikke komme til Danmark og leve videre, som man gjorde i Marokko. Det kan man derhjemme og ikke i det offentlige rum.«

Et eksempel på dette var der for et stykke tid siden i en tv-dokumentar “Fremmed i sin egen by”. En 13-årig yemenitisk muslimsk pige, Najmia, nægtede at bære slør, men kørte på cykel, bandede og legede med drengene.

Det moralske politi og unge drenge mente, at pigen bragte skam over sit land og familie. Pigen blev tvunget ud af skolen og måtte tildække sig mod sin vilje.

Frihed til at sige fra
Denne kultur er også at finde i dagens Danmark, og efter din mening, som du gav udtryk for i sidste måned, er kritik af dette lig med racisme. Jeg hører til dem, der mener, at unge piger og drenge med minoritetsbaggrund skal have love til at sige »rend mig i traditionerne« uden at blive chikaneret af familien og i værste tilfælde miste den.

Kæærligheeed - stik mig en joint mere

Kæærligheeed - stik mig en joint mere

Efter din mening må man hverken diskutere eller omtale disse kulturtræk, men omfavne dem med kærlighed, og så det skal nok gå alt sammen. Det er meget naivt.

Du mener, at jeg bruger racismens/islamofobiens sprog, når jeg nævner kvindens tørklæde – hende, jeg skrev om, der spyttede på mig i et tog, mens jeg var omgivet af bøsser – og hævder, at hendes overgreb på mig ikke var religiøst motiveret.

Du tager fejl. Bortset fra, at hun mente, at sådan en som mig var en skændsel for menneskeheden, reciterede hun et koranvers, som normalt siges højt for at uddrive noget ondt, eller hvis man er bange for djævlens fristelser.

Så ja. Hendes opførsel var religiøst betinget. Den skyldtes ikke selvhad, som bare kunne omfavnes væk.

Jeg vil minde om, at racismeparagraffen også er til for at beskytte de seksuelle minoriteter. Og denne paragraf lider vel ikke bare af selvhad, hvis den kritiserer forhånende overgreb mod bøsser fra religiøse fundamentalister og minoriteter?

Du opfatter min kritik af egne rækker som en slags selvhad, som jeg kan kureres for ved at deltage i dine racisme-workshops.

Igen tager du fejl. Jeg har ikke mere selvhad, når jeg ser kritisk på “min gruppe”, end når du ser kritisk på din. Jeg synes faktisk, det er diskriminerende, at du ikke giver minoriteter samme ret til at kritisere deres kultur, men i stedet går efter personen ved at “psykologisere” det væk.

2 kommentarer

  1. Fortræffeligt!!!

  2. Hvor er det godt, at han gider og tør. Han har jo helt ret. Holdt må gerne kritisere sin egen kultur sønder og sammen og forbande den ned i helvede, men bøsser har bare at tie stille om sauna-subkulturen, for ellers er det selvhad, og det samme med kritiske muslimer. Det er Holdt, der om nogen er racist, fordi han er besat af disse forskelle og vil fastholde folk i deres båse.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: