Licensvampyrer

Nu skal man snart betale licens for at se DVD’er. Ovenpå en dom i Norge var DDR på pletten som en mis: I Norge er det netop blevet afgjort, at man skal betale licens for at se dvd-film, også selvom om fjernsynet ikke kan fange nogle tv-kanaler.

Nu overvejer DR at indføre samme regler fra næste år. Det vil sige, at hvis man ikke vil se fjernsyn, men udelukkende bruger sit TV til DVD’er, skal man enten købe en fladskærm uden modtageenhed, ELLER få modtageenheden i sit nuværende TV slået fra.

Hvis man kun bruger sit tv til at se dvd-film, ikke kan fange nogle tv-kanaler og i øvrigt ikke har andre licensbetingede tjenester, skal man måske alligevel betale licens. Det er i hvert fald faldt tilfældet i Norge, og DR overvejer at indføre lignende regler. Det skriver Ritzau.

I Norge har man for nylig gennemført en digitalisering af sendefladen. Dette har medført, at gamle, analoge fjernsyn ikke har kunne fange nogle tv-kanaler medmindre der bliver tilsluttet en digital modtagerboks. Dette valgte en ældre kvinde ikke at gøre. Derfor har hun også kun brugt sit tv til at se dvd-film på.

Alligevel skal hun betale licens, da hun vil kunne se licensbetingede tv-kanaler på sit tv – hvis hun da ellers lige køber en digital modtagerboks. Det blev afgjort i en principiel sag.

DR’s kommunikationsdirektør, Henriette Rald, fastslår, at DR er opmærksom på den opsigtsvækkende domsafgørelse, og tilføjer, at DR allerede er i gang med at finde ud af hvordan licenskontoret skal forholde sig i lignende sager, når digitaliseringen af den danske sendeflade er gennemført den 1. november 2009.

En kommentar

  1. Ufatteligt! Hvordan kan en domstol nå frem til så sindssygt et resultat?!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: