Ikke for mine penge, tak!

180Grader:

Flere danskboende somaliere rejser til Somalia for at modtage terrortræning hos gruppen al-Shabaab, hvad der har fået dansk efterretningsvæsen til at skærpe opmærksomheden over for herboende somaliere. Det skriver politiken.dk. Formanden for det somaliske samfund i Århus, Abdirashid Sheikh Mohamud, nikker genkendende til den foruroligende udvikling.

“Regeringen i Somalia har før beklaget sig over folk fra Skandinavien, der støtter al-Shabaab enten militært eller med penge. Jeg vil tro, at omkring 15 mennesker fra Jylland er rejst til Somalia for at træne med gruppen. På Sjælland er der sikkert flere,” siger Abdirashid Sheikh Mohamud til politiken.dk.

Politiets Efterretningstjeneste ønsker ikke direkte at kommentere, men henviser dog til deres seneste årsberetning, hvor det fremgår, at “en række personer med opholdstilladelse i Danmark er involveret i eller på forskellig vis yder støtte til terrorrelaterede aktiviteter i en række lande.”

Blandt de lande, PET nævner i beretningen, er Somalia.

“PET har skærpet opmærksomheden på denne tendens, fordi personer, der har deltaget i kamphandlinger og fået operativ erfaring fra konfliktzoner i udlandet, kan udgøre en sikkerhedsrisiko i Danmark,” skriver man videre.

Al-Shabaab kontrollerer den sydlige del af det borgerkrigshærgede Somalia. Det var i dette område, at en 13-årig pige for nylig blev dømt til døden ved stening for utroskab. Al-Shabaab-gruppen, der har tætte relationer til al-Qaeda, udsendte desuden for under en måned siden en trusselsvideo mod Danmark for genoptrykningen af Muhammed-tegningerne.

4 kommentarer

 1. Og så vrænger man af dem, der siger vi skal have en væbnet modstandsbevægelse og et beredt Hjemmeværn parat, for muslimerne er ikke til at stole på.
  Vi skal med minutters frist være parate til at passivisere dem, på alle tider af døgnet.
  De er en fare og en latent trussel for vort samfund og hele vor eksistens.
  De burde straks uskadeliggøres.

  falkeøje

 2. Hjemsend de økonomiske flygtninge/lykkeriddere fra bl.a. somalia, libanon og iran. Mange af dem rejser på lange besøg i det land de er flygtet fra. Og det sker år efter år.

 3. Desværre lader Hjemmeværnet de allermest motiverede ilslamister træne. Politisk Correctness…..

 4. @ Falkeøje
  Glem at om Hjemmeværnet. Os har de revet tænderne ud på.
  Vores beredskabsammunition er inddraget – og ingen tror på at den vil blive udleveret i en krise- eller krigssituation. Alt ligesom i 40érne hvor politikerene afmonterede det danske forsvar ud fra devisen: “hvad nytter det?”.
  Du må se i øjnene at vore politikere til hver en tid vil lade sig pisse på ryggen, hvis blot de kan blive siddende på taburetten.
  Efterhånden er der kun en mulighed tilbage, nemlig at borgerne bevæbner sig, hvis de fortsat skal have en mulighed for vat forsvare sig. VORES SÅKALDTE ANSVARLIGE HAR NEMLIG SOLGT OS1
  Alle gode ønsker til dig!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: