Tak, Cherif!

Bare der var flere af din slags, Cherif. Det er vi ikke forvænte med!

Læserberv i JP:

Alle muslimer må lægge skarp afstand til den afskyvækkende massakre i Mumbai.

Som alle andre civiliserede mennesker er jeg dybt rystet over den forfærdelige tragedie, der netop har udspillet sig i Indien. En gruppe mildest talt vanvittige mennesker optændt af et for mig uforståeligt had har i Mumbai myrdet ca. 200 mennesker meningsløst og uden skrupler.

Ingen kan give de efterladte deres kære tilbage, og intet kan kompensere for det tab, som Indien har lidt; vi må alle lære at leve med det. Men én god ting vil der kunne komme ud af den massakre i Mumbai, og det er, at vi, der bekender os til islam og ser Gud som en fredelig og barmhjertig skaber, for alvor siger fra over for det forsøg på at vanære alle muslimer og give islam et forfærdeligt og ufortjent rygte.

Hvordan i alverden kan disse forstyrrede terrorister, som blev hjernevasket af deres morderiske lærere, der overtalte dem til, at deres aktion kan udføres i islams navn, tro på, at de ved at massakrere uskyldige mennesker, vil opnå noget som helst for deres slægt, som de påstår er undertrykt i Indien? Terroristerne og deres lærere kan ikke kalde sig selv muslimer.

Tåbelige barbarer er den rigtige betegnelse, og de og deres lige må holde op med at skjule sig bag islam. De har forrådt islam, hvis de nogen sinde har været muslimer, og de kommer direkte i helvede, som de har fortjent.


Stenalder-metoder
De metoder, som disse uhyrer har brugt, hører ikke til i vores tider, men i Stenalderen.

Hvis muslimerne i Indien føler sig undertrykte, skal de koncentrere sig om at forbedre deres værdi i det indiske samfund ved at opnå det højeste niveau af viden, ydeevne, social status og medborgerskab. Desuden skal de udnytte de politiske værktøjer, der bruges i verdens største demokrati, til at opfylde deres drøm. Det eneste, de vil opnå ved at massakrere uskyldige i protest, er at forringe deres status endnu mere og bringe sig selv og deres efterkommere elendighed.

Lad os stå frem, stor som lille, høj som lav, muslimer af alle afskygninger og trosretninger inden for islam og erklære, at den slags uhyrligheder ikke kan eller må begås i islams navn.

Muslimer må reagere
Der er brug for en folkelig bevægelse i den muslimske verden som en reaktion på, at ekstremister forsøger at tage vor religion som gidsel via fuldstændigt uacceptable metoder og et formørket verdenssyn, som ingen civiliserede mennesker kan bakke op om.

Der er brug for, at nogle går forrest og viser de mange fredelige muslimer vejen mod en moderne og fredelig sameksistens med mennesker af andre overbevisninger. Det er faktisk muligt, og der er historiske eksempler på, at det har kunnet ladet sig gøre. Forudsætningen for dette – for mange meget store skridt – er dog, at vi som muslimer er villige til at opgive offerrollen og lade os integrere ind i moderniteten uden forbehold.

Det betyder konkret, at vi skal til at behandle vores kvinder som 100 procent ligeværdige, acceptere demokrati som den eneste realistiske styreform, tage klar afstand fra enhver diskrimination på baggrund af religion, race, seksualitet osv. De problemer, som inderne oplever i disse dage med ekstreme versioner af islam, og som alle vesteuropæiske nationer oplever i forbindelse med den meget vanskelige integrationsproces, når muslimer vælger at bosætte sig her, skyldes primært mange muslimers manglende evne og vilje til at integrere sig ind i moderniteten.

I dag er de muslimske kerneområder præget af underudvikling, håbløshed, krig og konflikter. Alle plager er selvpåførte i det store og hele. Lad ikke de døde i Mumbai gå bort forgæves. Lad os i stedet som muslimer benytte lejligheden til at udbrede en fredelig og medmenneskelige udgave af islam. Både for vores og for verdens skyld.

%d bloggers like this: