Iransk pædagogik

– [satire] som de danske skvatnavler og femi-gokker i den branche måske kunne lade sig inspirere en smule af. [/satire]

Fra JP:

Mindreårige får ikke støttepædagog i Iran

Mindreårige får ikke støttepædagog i Iran

Jeg går ikke ind for dødsstraf, det skulle da være i helt ekstreme tilfælde, men nu er Iran jo islamisk, og sidder endda med i UNHRC (UN Human Rights Council) som et af de p.t. ledende medlemmer, så derfor har dødsstraf (og tortur) i disse lande selvfølgelig ikke noget med sharia-lov eller islam at gøre.

Vi ved jo alle, at USA er den store Satan, i det mindste under Præsident GWB, så derfor blev der henrettet seriemordere og andet godtfolk i USA, hvorfor UNHRC jævnligt prøver at bide USA og Israel i haserne for overtrædelse af menneskerettigheds-religionen.

Dette er blandt andet en ønskedrøm for OIC – Organization of Islamic Countries, som måske (det skulle da være på grund af snot-dumme, kortsynede og grådige UN- og EU-ansatte) får deres ublu krav om et verdensomspændende forbud mod kritik af Fredens Religion® godkendt af et UN, som er gjort totalt impotent, og et EU, som helst ser alle nordafrikanere og palæstinensere i Europa (Anna Lindh’s Euromediterrean-projekt, som vi helst ikke skal vide noget om. Link i min ordbog). Dette vil vor udenrigminister sandsynligvis skrive under på under Durban 2-konferencen.

Jeg kan skam godt forstå, at de fleste “pæne mennesker” vælger at overse den slags, som foregår i Iran – det er jo så langt væk, og der er jo kun knap ½ million muhamedanere i Danmark endnu. Det er glemt i overmorgen.

Og så længe vi har vores to fladskærms-TV, et par biler (Volvo, Audi eller BMW) i garagen, jacuzzi i soveværelset, socialdemokratiet og Politiken, kan verden jo ikke være helt af lave.

150 iranske børn står til henrettelse
Først blev deres domme omstødt fra henrettelse til livsvarig fængsel. Så blev beslutningen rullet tilbage. 150 mindreårige venter på galgen på den iranske dødsgang.

I oktober meddelte en iransk højesteretsdommer, at alle mindreårige forbrydere fremover kan ”nøjes” med at se frem til maksimalt livsvarigt fængsel for deres forbrydelser i stedet for som hidtil dødsstraf.

Men de nye retningslinjer gælder ikke de 150 mindreårige, som sidder på den iranske dødsgang.

De har nemlig begået deres forbrydelser, før den nye lov blev offentliggjort, og tre dage efter meddelte højesteretsdommer Hosein Zebhi, at ændringen ikke ville gælde de 150 allerede dømte mindreårige.

Det betyder ifølge gammel islamisk lovgivning, at familier til ofrene har ret til at få ”udlignet” deres tab via øje for øje – tand for tand-princippet.

Galge i stedet for tremmer

Amir Amrollahi er én af de unge, som således kan se frem til galgen i stedet for tremmer. Amir var 15 år gammel, da han slog en anden dreng ihjel i en slåskamp. Ifølge islamisk lovgivning har offerets familie ret til hævn i en grad, der svarer til forbrydelsen.

”Vi venter blot på det øjeblik, da de giver rebet til offerets familie, og at den hænger det om halsen på ham,” siger Amir Amrollahis far ifølge El País.

Den iranske reform kritiseres skarpt af tidligere nobeprisvinder Shirín Ebadí, på en pressekonference organiseret af Centeret for forsvar af menneskerettigheder, som arbejder for, at Iran lever op til de internationale konventioner, man har underskrevet.

”Reformen har ingen virkning haft, for hovedparten af henrettelserne kommer sig af retten til hævn,” siger Ebadí.

”De giver familien retten til at hævne sig, noget som ikke sker et eneste andet sted i verden,” beklager Amirs far sig. Hans forsøg på at tilbyde offerets familie en økonomisk bod har vist sig frugtesløse.

Iran har foretaget adskillige henrettelser af mindreårige de seneste år, helt præcist 27 ud af de 33 tilfælde, som ifølge rapporten ”Henrettelser af mindreårige” – forfattet af Asieh Amini, der er en iransk journalist, blogger og menneskeretsforkæmper – er foretaget i verden siden 2005.

De øvrige henrettelser (inden 2008) skete i Saudi Arabien, Sudan, Pakistan og Yemen.

Bred fordømmelse

Irans henrettelser af mindreårige vækker harme verden over

– Formanden for Rådet anmoder indtrængende den islamiske republik Iran til at rette sig efter internationale love og til øjeblikkeligt at bremse henrettelsen af hr. Shojaee, udtalte Sloveniens EU-formandskab tilbage i maj kort tid før henrettelsen af en 20-årig iraner, der begik sin forbrydelse, da han var mindreårig.

%d bloggers like this: