Groft sagt…

Henrik Hoffmann-Hansen, boganmelder på Kr. Dagblad, har begået en anmeldelse af Lars Hedegaards bog “Groft Sagt”, som ifølge ham for det første er aaaalt for lang (til en læser af Pixi-bøger, måske), og mangler “et forsonende glimt i øjet”. Hofmann Hansen skriver blandt andet:


Dermed er vi tilbage ved Muhammedkrisen. Det var den, der for alvor skilte får fra bukke, og som på mange måder har gjort det nemt at være Groft sagt-skribent. Nemt at skelne, hvem der er mod os, og hvem der er med os.

Det er et af de store paradokser, at Lars Hedegaard forfalder til nøjagtig samme sort-hvide retorik, som de imamer, han foragter så dybt – men med modsat fortegn.

Jamen har han ikke ret? Står vi ikke midt i en civilisationskrig? Er der ikke umanerligt store problemer med integrationen af unge arabere? Er det ikke horribelt, at en dansk tegner skal leve under politibeskyttelse?

Jo, jo og atter jo. Spørgsmålet er bare, hvordan man bedst løser problemerne. Lars Hedegaards ideologi har haft magten i syv år, men det har ikke bedret integration eller givet sejr for vestlige værdier i Mellemøsten.

Nej, Lars Hedegaard har ikke skabt fred i Mellemøsten (hint: Der bliver ikke fred i Mellemøsten, før de opgiver islam). Det er dog nok snarere et problem, at islamtroende ikke vil integreres i deres værtslande, samt på daglig basis, verden rundt, myrder løs med sanktion i koranen og hadith, i et omfang, så det kun er en døv struds eller mainstream-medierne, der ikke ville opdage det.

Det kunne måske være grunden til Hedegaards – skal man kalde det popularitet, at han på grundlag af velunderbygget historisk viden er så uforskammet at skrive om ting, som ligger den danske befolkning på hjerte, som ingen andre indenfor de etablerede massemedier tør at fortælle os.

Så er det mere risikofrit at være en Henrik Hoffmann-Hansen, som klandrer Lars Hedegaard.

Væsentligt mere risikofrit end det har været at skrive i den forhenværende spalte Groft Sagt på “Politiken i Pilestræde” end at anmelde dette uddrag.

Og sådan er det jo med de rigtige meninger – de er risikofri…

%d bloggers like this: