Farc, Colombia, “Fighters+Lovers”

Fra JP’s læserbreve:

Kill for peace!

Kill for peace!

Til præsidenten for Østre Landsret.
Som colombianere bosiddende i Danmark sætter vi pris på dommernes afgørelse om, at medlemmerne af Fighters+Lovers var skyldige i forsøg på at tilvejebringe midler til terroristorganisationen FARC. Colombianere fra alle områder, social klasse, race og ideologi har været ofre for FARC i årtier. Derfor bidrager dommen til ofrenes anerkendelse og beskyttelse.

Uforståelig afvisning
Ikke desto mindre er vi uforstående over for, at alle domme afsagt i Colombia i procesforløbet blev afvist. Domme, som ellers har fundet FARC skyldig i terrorisme. Vort land har en lang juridisk historie. Vor højesteret og forfatningsretlige domstol (Constitutional Court) har en høj anseelse i Sydamerika. Selv om vore dommere har betalt en høj pris i Colombias kamp imod den organiserede kriminalitet og terrorisme, fordi mange er blevet myrdet, fastholder de deres objektivitet og respekt af den lovgivning, som beskytter og forsvarer menneskerettighederne.

Ydermere har ingen af de dokumenter fra de forskellige menneskerettighedsorganisationer, som var fundamentet for afgørelsen imod Fighters+Lovers, bekræftet, at tortur er en retslig fremgangsmåde i Colombia.

Midt i alle landets vanskeligheder og givet de begrænsede ressourcer, vi har, har vi nogle menneskeværdige institutioner, som har vedligeholdt vores demokrati på trods af den vold, vi oplever. Det er derfor, at vi er fyldt med fortørnelse over, at domstolen baseret på fordomme har negligeret værdien af vores demokrati og den colombianske domstol.

Det danner præcedens
Som Francis Jeffrey sagde: »Meninger baseret på fordomme er altid blevet opretholdt med megen vold.«

Sørg for, at Deres opfattelse ikke bidrager til den ”megen vold”, som Colombia har oplevet i årtier. Deres beslutninger kommer også til at danne præcedens i resten af Europa, derfor skal de være baseret på en velovervejet undersøgelse af den colombianske realitet og den uafhængighed, den danske domstol prædiker.

En kommentar

 1. Samtidig med at colombianerne og andre frihedselskende over hele jorden fejrede den spektakulære frigivelse af 15 gidsler den 02.07., holdt i fangenskab i junglen af den venstreorienterede revolutionære gruppe FARC, var mange europæere mere skeptiske.
  Der kom straks i europæiske medier teorier om, at det hele var iscenesat af Colombia og at penge var blevet betalt til FARC. Hvorfor mon? Fordi Europa altid er villige til at indgå i forhandlinger med terrorister og betale prisen for at få ‘fred.’
  Tænk på de somaliske pirater som også DK har betalt løsepenge til.
  FARC’s europæiske venner er vrede. Hvor vover Colombia at tilslutte sig Israel og USA’s rækker ved at nægte at ville forhandle med terroristerne? Hvor vover Colombia at være forbeholden over for det europæiske mantra om, at alle konflikter kan løses gennem diplomatiet? Hvor vover Colombia at udstille de åh-så heroiske europæere der, efter de har mistet lysten til at kæmpe, tror alt kan købes for penge?

  Den Colombianske præsident Alvaro Uribe opsummerer det meget fint: “Der er nogle som er sure og som forsøger at miskreditere operationen. Men disse bitre mennesker kender langt fra Colombia. De fjerne europæere, hvad kender de til Colombiansk opfindsomhed? De tror at colombiansk snilde kun findes hos FARC. Med tiden vil de lære af disse militære helte der udførte denne operation.”
  Jeg tvivler på han får ret.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: