Politi og røvere – og politietaten

Det siger en del om politiets omsorg for sine medarbejdere, at man ikke giver dem ordentligt udstyr.

JP:

Halvdelen af betjentene i Københavns hundepatruljer har i de sidste par måneder brugt tusindvis af kroner på en let, skudsikker vest fra en af byens forretninger for sikkerhedsudstyr.

Mange betjente fra beredskabsstyrken har fulgt trop, uden at nogen dog kender de præcise antal. Betjentene føler sig i fare efter den sidste tids skyderier og bandesammenstød, men siger, at politiets 12 kilo tunge standardveste er uanvendelige på almindelig patrulje på f.eks. Nørrebro. Derfor har betjentene gået ubeskyttede rundt, mens flere og flere af de folk, de stopper og visiterer, viser sig selv at have en fuldt lovlig skudsikker vest på.

Jesper Demant, der er tillidsmand i Københavns Hundepatrulje, føler ikke, at hans og kollegernes liv »bliver taget alvorligt«:

»Jeg synes, der er noget fundamentalt forkert i, at jeg selv skal købe en vest«, siger han til Politiken.
Ledelsen vil undersøge sagen

Politidirektør Hanne Bech Hansen mener, at politiet har de nødvendige veste, men erkender, at betjentenes køb af egne veste er et signal, politiledelsen nu skal tage alvorligt og undersøge. Det kan være, »at tiderne har ændret sig«, siger politidirektøren til Politiken.

I hvert fald har tiderne ændret sig for specialbutikkerne, der efter skyderierne sælger hundredvis af skudsikre veste – og altså også har politifolk blandt kunderne. Alene hos Vagtshop.dk på Jagtvej i København har indehaver John Brinck på to måneder solgt 300-400 veste af mærket ‘Point Blank Goldflex Level II’:

»Salget har været ligeligt fordelt på politi, rockere, supportere, indvandrere og almindelige, utrygge mennesker«, siger John Brinck, der er tidligere livvagt, til Politiken lørdag.

2 kommentarer

  1. Tja, i det lykkelige multikulti Danmark må politifolk
    nu gå med skudsikre veste.
    Mon der kan drages en lære deraf?

  2. – men de må selv betale for dem ud af deres privatøkonomi.

    Man har altid haft veste, men dem man bruger som udleveret udstyr er tunge og bevægelseshæmmende.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: