Nødværge i Lohals

En lovlydig borger må ikke en gang gå med lommekniv. Politiet er det rene Keystone Kops. Og gider ikke (sort kaffe og Citronmåner, anyone?) – eller har ikke kapacitet til – at forsvare borgerne.

Fra 180Grader:

I Lohals har en telefonkæde erstattet politiet

18 navne og numre står der på en liste, der ligger i en række hjem i Lohals på Langeland. Telefonkæden skal give tryghed og beskyttelse mod voldsmænd og vandaler. For borgerne har mistet tilliden til, at politiet vil komme dem til hjælp. Det skriver Fyens Stiftstidende.

“Vi konstaterer, at vi ikke kan regne med politiet. Derfor har vi oprettet telefonkæden,” fortæller Jannik Mai, der står i spidsen for initiativet, til avisen. I slutningen af juli blev han overfaldet i sin indkørsel af to unge mænd, der i længere tid havde chikaneret folk i området.

Til trods for, at Jannik Mai havde vagtcentralen i røret under overfaldet, nægtede den vagthavende at sende en patrulje til Lohals. I stedet måtte den 63-årige langelænder selv opsøge politiet i Svendborg for at anmelde, at han havde fået knytnæveslag og trusler.

Nu sætter Jannik Mai i stedet sin lid til de 18 borgere på listen. De er alle folk, der oftest befinder sig i Lohals, så de hurtigt kan være fremme.

Politidirektør Poul Løhde fra Fyns Politi er ked af borgernes manglende tillid til politiet. Alligevel ser han umiddelbart positivt på tiltaget.

“Hvis borgerne står sammen om det her og bakker hinanden op, så kan de føle sig tryggere ved at anmelde og sammen være vidner,” siger han til Fyens Stiftstidende. Politidirektøren ser gerne et øget samarbejde med langelænderne, men som han også siger: “Det er svært at være til stede hele tiden i Lohals og det er svært at nå til Lohals – og forbrydelserne sker typisk, når vi ikke er der.”

4 kommentarer

  1. Ja, det går dælme godt! Jeg bliver noget utryg. Min gamle far, tager ofte i sommerhus i netop Lohals 😦

  2. Det er på den ene side enormt sørgeligt at det er kommet så vidt, men glædeligt at der er folk som tør tage sagen i egen hånd, når nu staten ikke vil.
    Det eneste rimelige ville nu være, at de fik lov at bevæbne sig så der reelt ligger noget styrke bag netværket.

  3. Det er heldigvis ikke nødvendigt at bevæbne os for at forsvare os i lohals, styrken ligger i sammenholdet. Derudover er situationen altså ikke så slem som den er blevet blæst op til, Lohals er ikke ved at gå til i voldsorgier eller bandekrige. Det drejede sig om 2 unge der udøvede vold, blev taget for det og er nu dømte for det.

  4. Kim – lykkeligvis har i sammenhold, og vær I taknemmelige for det. I de fleste byer sidder folk og kukkelurer i hver deres lille æske, og man er ikke sammen med andre i lokalområdet på samme måde som man er på landet.

    En lille undtagelse må siges at være det kvarter på Amager, hvor jeg bor – de fleste langtidsbeboere kender dog stadigvæk hinanden og taler sammen.

    Men det er for nedadgående, da mange af de små lejligheder nu er købt af forældre til deres poder, som studerer etc., og disse unge tager ikke del i fællesskabet på samme måde som dengang her var et godt, gammelt arbejderkvarter.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: