Mens de københavnske skolebørn må tage til takke med uhumske toiletter og fuldstændig nedslidte idrætsanlæg, bruger kommunens politikere med overborgmester Ritt Bjerregaard (S) i spidsen millioner på at omgive sig med luksus.

Bjerregaard og co. bruger lige nu fem millioner kroner på at sætte fire mødelokaler i stand på det ellers i forvejen imponerende rådhus. Og de nøjes ikke med lidt maling. Lokalerne bliver fyldt op med luksuriøse designer-møbler, dyre tæpper og det allernyeste it-udstyr.

Det viser en række dokumenter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Netop det lokale, som bruges af kommunens økonomiudvalg, hvor Ritt Bjerregaard er formand, og hvor de andre borgmestre også har sæde, skal være noget helt særligt, fremgår det af papirerne.

– Rummet må meget gerne være mere eksklusivt indrettet end de andre møderum, hedder det i økonomiforvaltningens krav til arkitekterne.

Ekstra Bladet erfarer, at Ritt Bjerregaard har været inde over alle detaljerne. Hun har bestemt alt lige fra, hvordan tæppet skal se ud, til de specialdesignede stole fra Fritz Hansen, der er kendt for sine eksklusive møbelklassikere.

Renoveringen af mødelokalerne er efter indstilling fra Ritt Bjerregaards økonomiforvaltning.

Samtidig med at politikerne har bevilget store million-tilskud til mødelokalerne, har de udskudt renoveringen af hovedstadens nedslidte skoler og idrætsanlæg på grund af regeringens anlægsloft.

– Jeg kender ikke den konkrete sag, men det virker vanvittigt at bruge penge på mødelokaler på rådhuset, når toiletterne på skolerne er uhumske, og vi mangler daginstitutioner, siger en af Ritt Bjerregaards partifæller i børne- og ungdomsudvalget, Jette Bergenholz Bautrup til Ekstra Bladet.

UPDATE:

DSU har igangsat en kampagne ved navn ‘Tak for lort, Fogh‘. Det hvávde måske været mere relevant at rette skytset mod S og den øvrige venstrefløj i den såkaldte “borger-repræsentation”, som med enkelte undtagelser ikke repræsenterer borgerne, men kun tænker på sig selv, deres karrierer og deres bank-konti.

UPDATE fra EB

Ritt Bjerregaards dyre vaner med designmøbler og luksusmødelokaler skal stoppes. Det mener flere politikere på Københavns rådhus, efter Ekstra Bladet i går kunne afsløre, at Ritt Bjerregaard og co. er i færd med at bruge i alt fem millioner kroner på at istandsætte fire luksus-mødelokaler på Rådhuset, alt imens skolerne i København får lov at forfalde.

– Ritt har jo en vanvittig dyr smag, og det er et helt forkert signal at sende til befolkningen. Jeg har stemt for en renovering af Rådhuset. Men jeg har ikke stemt for, at Ritt skal vælge lamper til 25.000 kroner stykket, siger Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen.

Han håber nu på at kunne samle et flertal for at bremse Ritts planer om at bruge yderligere 2,5 millioner kroner på tre andre mødelokaler på Rådhuset i år – ud over de 2,5 millioner, som allerede er ved at blive spenderet.

Også Venstre siger nu klart fra over for planerne om at bruge flere millioner på Rådhuset frem for nedslidte skoler eller idrætsanlæg. Sagen skal afgøres i kommunens økonomiudvalg i næste uge.

– Jeg forstår godt, hvis københavnerne undrer sig over dette ekstravagante projekt, som Ritt Bjerregaard har ansvaret for. Og jeg mener godt, at vi kan udskyde bevillingen af de sidste 2,5 millioner kroner til renoveringen af lokalerne, siger Pia Allerslev (V), borgmester for kultur- og fritidsforvaltningen.

Det er planen, at særligt økonomiudvalgets lokale – Ritt Bjerregaard er formand for økonomiudvalget – skal indrettes ’mere eksklusivt’ end de øvrige. Alle de andre borgmestre har også sæde i samme lokale. Ekstra Bladet har de seneste fem dage forsøgt at få et interview med Ritt Bjerregaard, men heller ikke i går ville hun kommentere afsløringerne.