One less scumbag in this world

Jesper Egtved Hansen

Blekingegade-bandens offer: Jesper Egtved Hansen, 22 år

Ekstra Bladet

Blekingegadebandens ideologiske bagmand var den ekstremt venstreorienterede Gotfred Appel, som dannede Danmarks første (og sidste, må man formode) rent maoistiske parti.

Se også denne post fra 22. februar.

Et af de førende medlemmer i Blekingegadebanden, der huserede i 70’erne og 80’erne, Niels Jørgensen, døde tirsdag i sidste uge på Bispebjerg Hospital efter at være blevet indlagt mandag 1. september med stærke smerter i maven med, hvad der formodes at være kræft, som han tidligere er blevet behandlet for. Han blev 54 år gammel.

Morderen, som døde af mavekræft

Morderen, som døde af mavekræft

Karma, eh? Carsten Nielsen blev blind…

Det bekræfter flere kilder over for Ekstra Bladet, som ønsker at være anonyme. De fortæller samtidig, at Niels Jørgensen først skal bisættes senere i denne uge, da hans søn var i Nice i Frankrig i sidste uge og først skulle hjem derfra, så han kan deltage i sin fars bisættelse.

Fik 10 års fængsel
Niels Jørgensen var sammen med Torkil Lauesen, Carsten Nielsen, Jan Weimann kernen og hjernerne i Blekingegadebanden, der 3. november 1988 røvede Købmagergade Postkontor og i den forbindelse skød og dræbte den blot 22-årige politibetjent Jesper Egtved Hansen.

Blekingegadebanden, der i alt bestod af syv medlemmer, havde en ekstrem, venstreorienteret politisk overbevisning, og flere af medlemmerne udsprang fra den maoistiske gruppe Kommunistisk Arbejderkreds og havde tidligere været medlemmer af Kommunistisk Ungdomsforbund.

De tre fremstående medlemmer Torkil Lauesen, Jan Weimann og afdøde Niels Jørgensen blev i 1991 idømt 10 års fængsel i Østre Landsret for overtrædelse af våbenloven, omfattende dokumentfalsk og røveri af særlig grov karakter samt røveriet mod Købmagergade Postkontor. De resterende fire medlemmer af banden blev idømt henholdsvis otte, syv, tre og et års fængsel.

Dækkede over hinanden
De bandemedlemmer, som sad i bilen den skæbnesvangre efterårssdag i november, har i alle årene dækket over hinanden således, at ingen kunne dømmes for mordet på Jesper Egtved Hansen.

Alligevel er de ledende politifolk i efterforskningen af sagen, samt Cavlingpris-vinder, journalist og forfatter til bøgerne Blekingegadebanden, Peter Øvig Knudsen, sikre på, at det enten var Jan Weimann eller Niels Jørgensen, som affyrede det dræbende skud.

12 kommentarer

  1. Hold da kæft…”Jeg er da åbenbart gammel nok til at give dig tørt på”… Drengerøv Benjamin. Men en farlig een for Danmark og retssystemet. Du har da en brist af de utrolige, når du kan angribe retssystemet fordi du bl.a. mener du har set uhyrligheder fra politiets side i bl.a. retssager. Det er sjovt nok dig og din slags som altid føler sig forudrettet og angrebet af retssystemet – I er jo “åh så søde og gør aldrig noget”. Det er fanme til at kaste op over. Du er forhåbentlig een af mange som politiet allerede nu holder øje med, for du minder i uhygglig grad tankemæssigt om de mennesker, som er skyld i, at en betjent blev myrdet. Og ja – en betjent. Så er det sgu da fuldstændig ligegyldigt, om han kun var 22 år. Der har stået en psykopat med dyrehagl og skudt ham – men det er sikkert også ok iflg. dig selv. Han var jo “kun en knægt”, så det er systemet/regimets skyld… Ævl og kævl fra din yderst venstreorientere pen – en pen ført af en person, som politiet og pet forhåbentlig allerede nu overvåger døgnet rundt. Du burde sgu spærres inden med de holdninger – og nøglen smides væk for bestandig…

  2. hej Gert hvor er du da utrolig god til at svine dig selv til. jeg skal spæres inde for bestandigt for mine holdinger !?! nuff said !

    mht. den 22 årige hormonbombe skal vi måske lige prøve at huske hvem der skød først. knægten stormer jo ud af bilen og begynder at skyde, ja man kan vel betragte haglgeværskuddet som selvforsvar.

    og enu en gang jesper var offer for en syg organisation, det er jo tydeligt at se på trafikdrab statistikker at drengebørn på den alder ikke kan styre sig, så er det jo ikke skide smart at give ham en bil og en pistol og opforde ham til at lege amerikansk film.

    sygt nok du mener jeg skal overvåges af pet pga. det jeg har skrevet her.

    tag noget beroligende og kom igen gert

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: