Først Cuba, så kold krig, nu Venezuela

Putin er skam ikke ked af det. Skal vi nu have en ny “kold krig”?

Berlingske:

Hugo Chavez

Hugo Chavez

Venezuela vil stille landingsbaner til rådighed for russiske bombefly og planlægger flådeøvelse med russiske krigsskibe. Og den venezuelanske præsident har gentagne gange beskyldt USA for at gå med planer om en invasion.

Mens russerne raser over tilstedeværelsen af NATO-flådefartøjer ved Georgien og tæt ved den russiske Sortehavsflådes base på Krim, ser det ud til at russerne er i gang med at udfordre USA i dets egen baghave.

Internationale telegrambureauer meddeler søndag, at russiske og venezuelanske flådestyrker for første gang nogensinde skal afvikle en fælles øvelse i Det Caribiske Hav – få dage efter det amerikanske præsidentvalg til november.

Ifølge Reuters har chefen for den venezuelanske flådes efterretningssystem, Salabore Cammarata oplyst, at øvelsen skal finde sted fra den 10. Til 14. november. Samtidig har Venezuelas kontroversielle – og USA’s fjendtlige præsident, Hugo Chavez erklæret, at han er parat til at åbne Venezuelas luftrum og militærlufthavne for russiske langdistancefly:

– Hvis de russiske langdistancefly der opererer over hele verden har behov for en venezuelansk landingsbane, skal de uden problemer være velkomne, siger Hugo Chavez.

Chaves, der leder det olierige Venezuela, har gjort det til sit speciale at gøre sig gode venner med alt og alle der kan genere USA.

Han er således bon-kammerat med den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad, er storaftager af russiske våben, og har sammen med Nicaragua netop anerkendt de to georgiske udbryderprovinser Sydossetien og Abkhyasien som selvstændige lande.

Hugo Chavez har senest været i den russiske våbenbasar for at indkøbe fly og undervandsbåde.

Chavez har yderligere kritiseret USA for at genoptage sine flådepatruljeringer langs de latinamerikanske kyster for første gang i et halvt århundrede.

%d bloggers like this: