Oriana Fallaci

Hat tip: Spydpigen

Oriana Fallaci

Oriana Fallaci

Oriana Fallaci (29. juni 1929 – 15. september 2006) var en italiensk journalist, forfatter og skarp politisk interviewer. Hun arbejdede inden for den antifascistiske bevægelse i Italien under 2. Verdenskrig og havde efterfølgende en lang og succesrig journalistisk karriere, hvoraf en væsentlig del foregik i USA.

Efter at have trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet tiltrak hun sig igen opmærksomhed med en serie af artikler og bøger, som var kritiske mod islam og arabere; disse medførte betydelig støtte, diskussion og beskyldninger om racisme og islamofobi.

Den 15. september vil man uddele 3 priser til skribenter for de bedste artikler om dette emne. Prisen er opkaldt efter Oriana Fallaci. En bedømmelseskomité har udvalgt en række artikler, og alle interesserede er velkomne at give deres besyv med ved afstemning.

En kommentar

  1. Hmmm, hvor gammel er det lige damen har været frem til foråret ’45, hvis hun er født i sommeren ’29?

    Når man ser på nutidens bøvede brostenssmidende bøh-tosser i 20-årsalderen er det altså immervæk lidt svært at forestille sig en seriøst operationel kvindelig modstandskæmper på dengang bare 14-15 år…

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: