High Arabian Society

Berlingske:

Mordofferet

Suzanne Tamim

JERUSALEM: På mange måder et perfekt mord. En stenrig egyptisk ejendomsguru og prestigiøst parlamentsmedlem betaler en tidligere politimand ti millioner kroner for at myrde sin tidligere uregerlige, underskønne libanesiske elskerinde i hendes luksuslejlighed på Dubai Marina. 90 minutter senere er politimanden på et fly, på vej ud af landet.

Men der mangler et motiv til mordet; den libanesiske sangerinde Suzanne Tamim har fået halsen skåret over, og hendes krop er penetreret af flere knivstik. Ingenting mangler imidlertid fra lejligheden, som heller ikke er raseret.

Og inden længe kommer Dubais politi på sporet af politimanden, som peger på, at han har modtaget ti millioner kroner af ultra-rige egyptiske Hisham Talaat Mustafa, der er indehaver af Egyptens største ejendomsselskab, medlem af det højeste kammer Shura i Egyptens parlament og har forbindelser til Egyptens præsident Hosni Mubarak. I tirsdags anklagede en egyptisk domstol 49-årige Mustafa og den 39-årige politimand for mordet i Dubai den 28. juli.

Sådan lyder elementerne i den mord-fortælling, som i disse dage chokerer og fascinerer den arabiske verden med sine fængende ingredienser af storhed og fald, eminent skønhed, hævn, rigdom og berømmelse.

Spørgsmål

Vigtige detaljer af mord-fablen er stadig ikke blotlagt – hvorfor ønskede rigmanden, der har kone og børn i Cairo, at myrde sin celebre elskerinde gennem to år? Hvad efterlod politimanden, som afslørede plottet og hans identitet? Generalmajor Khamis Mattar Mazeina fra Dubai politi fortalte de arabiske medier:

”Det var et halv-professionelt mord, men uheldigvis for ham efterlod han et vigtigt spor.. Den måde, hvorpå mordet blev begået tyder på et hævnmotiv, idet intet var taget fra lejligheden.”

Endnu en gåde er, hvorfor Hisham Talaat Mustafa, der er medlem af Egyptens Nationale Demokratiske Parti, bliver retsforfulgt i et land, der har massiv tradition for korruption og for at lade sine højtstående politikere og forretningsmænd nyde de facto immunitet, uanset hvad de måtte begå af grusomheder.

Regimet forsøgte da også umiddelbart at sætte en stopper for lavinen ved at forbyde de egyptiske medier at skrive om balladen. Og Mustafa forsøgte at afværge sit fald ved at gå på egyptisk TV, hvor han advarede om, at ”spredningen af den falske information kunne ryste tilliden til egyptiske institutioner og true landets økonomi.”

Aktierne i Talaat Moustafa Group, der er milliardvis af kroner værd, raslede tirsdag med 15 procent. Men skandalen rullede alligevel.

Tumultarisk privatliv

Medierne afslørede, at den tidligere politimand Mohsen Sukkari, der begik mordet, var sikkerhedsvagt på luksushotellet Four Seasons på Røde Hav-ressortet Sharm el Sheik. Mustafas ejendomsgruppe byggede hotellet, og Sukkari fortalte politiet, at ejendoms-kongen betalte ham de ti millioner for at rejse til Dubai og begå mordet. Det blev også udpenslet, hvorledes Tamim og Mustafa havde haft en affære gennem to år og mødtes på Four Seasons i Cairo, samt i London og Dubai.

31-årige Tamims liv blev med et glamourøst, da hun i 1996 vandt en TV talent-konkurrence i Libanon i 1996. Men Tamims karriere som sanger blev ofte overskygget af hendes tumultariske privatliv. Sangerens konservative familie var imod hendes offentlige optrædener. Og hun havde et stormfuldt forhold til sin eksmand nummer to, en producer, som efter skilsmissen forsøgte a spænde ben for hendes karriere. Derpå fulgte dramaet med Mustafa.

Tamims frisør har udtalt til medier, at Tamim konstant ”levede på panik-stadiet. Hun turde aldrig drikke en Pepsi-cola uden at vide, hvem der havde åbnet den.” Det skulle vise sig, at forfølgelsesvanviddet bestemt ikke var uden grund.

%d bloggers like this: