Politiet har ikke tid til forbrydelser

Fra JP:

Man har forbudt borgerne at forsvare sig selv, samtidig med, at man ikke anholder kendte gerningsmænd. Politiet er åbenbart på forbrydernes side. Total falliterklæring.

Keystone Kops rykker i det mindste ud, hvilket man ikke kan sige om dansk Politi

Artiklen fra Ekstra Bladet er brugt som kilde i den øvrige presse.

Men når politiet bruger vold i nattelivet, sker der søreme noget, skal jeg love for.

Langt de fleste anmeldelser til politiet bliver kun registreret, hvorefter der intet mere sker.

Selv om politiet i nogle af sagerne har kendskab til, hvem der er forbryderen, bliver de hengemt som endnu et nummer i bunken på 2,8 millioner, som politifolk i disse dage har travlt med at skrotte. Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

“Det giver virkelig anledning til frustrationer hos politifolk, at der blandt sagerne er et betydeligt antal, hvor vi ved, hvem der har forøvet lovovertrædelsen. Det er kun et spørgsmål om at køre ud og anholde den pågældende. Men det gør man altså ikke,” siger formanden for Politiforbundet, Peter Ibsen, til Ekstra Bladet.

Senest 15. oktober skal politidistrikterne have skrottet fem procent af de hengemte sager. Forbryderne slipper for yderligere tiltale, mens betjentene får besked på at tage sig af noget andet arbejde.

“Vi ved ellers, at hvis vi kører ud og henter ‘René Rørtang’, så kan vi formentlig opklare et betydeligt antal sager, fordi metoden ved alle indbrud ligner hans fremgangsmåde.”

Frustrerede betjente

Hvis politiet alligevel tager affære og anholder f. eks. en indbrudstyv, vælger man den hurtigste genvej til retten.

“Det kender vi i alle politikredse. Når vi f.eks. kan opklare et betydeligt antal forhold, skærer vi nogle gange af ved 20. Sagen gøres derefter klar til retten. Den sigtede får alligevel ikke højere straf, selv om han skulle have 50 flere forhold,” siger Peter Ibsen.

Det er i efterforskningsafdelingerne og hos anklagemyndigheden, at frustrationerne er størst blandt politifolkene.

“Mange af sagerne er formentlig aldrig nogensinde blevet efterforsket. Man har registreret anmeldelserne, og så er de lagt i bero. Jeg vil tro, det er flertallet af sagerne. Arbejdsindsatsen har derfor været minimal i forhold til, hvis de var blevet fuldt efterforsket, siger Peter Ibsen.

Når anmeldelser skal prioriteres efter de forhåndenværende ressourcer, er det typisk tyverisager, hærværk og indbrud, som går i glemmebogen.

En kommentar

  1. Der er snart ikke noget der overrasker længere. Det betyder dog ikke at jeg ikke bliver rasende over det.
    Nogen oppe i systemet burde straffes hårdt, for den slags forbrydelser mod det danske folk.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: