Fadi Abdullatif

– i ved, ham fra His Butt Tohell (citat: Filli Safendal) – får godt med spalteplads i Informatìon i dag. Kommentarerne fra Informerens stampublikum synes ligefrem, at han lyder fornuftig…

Her et uddrag af artiklen.

Fadi Abdullatif

Fadi Abdullatif

Den islamistiske bevægelse Hizb-ut-Tahrir har godt fat i indvandrerungdommen. I weekenden kunne partiet samle adskillige hundrede unge i Korsgadehallen på Nørrebro under overskriften De Islamiske Løsnings-modeller i Khalifah-staten. Information har spurgt formanden for den populære protestbevægelse, hvordan man kan løse det moderne samfunds problemer efter en 1.400 år gammel opskrift.
Dansk-palæstinensiske Fadi Abdullatif siger ja til at svare – dog på betingelse af, at den muslimske fastemåned Ramadanen ikke er begyndt – for så er der dømt familiesammenkomst. Det viser sig heldigvis først at være mandag.
– I hævder altså at have løsninger på alverdens moderne problemer på baggrund af Koranen?
»Ja, vi forsøger hele tiden at konkretisere vores bud på, hvordan islam som ideologi kan løse den moderne verdens problemer. Vores ideal er det muslimske samfund, som det så ud i de første århundreder efter Muhammed.

Der er meget mere, bl.a. om kalifatets velsignelser. Kommentarfeltet er dog det mest forstemmende ved artiklen. Herunder en af de positive kommentarer – lad mig gætte på, at kommentatoren har Das Kapital liggende på natbordet, og jævnligt fordyber sig i Joseph Vissarionovich‘s værker:

Joseph Vissarionovich

Altså, manden lyder jo i grunden meget fornuftig – det er f.eks heller ikke tænkeligt i vores system at have politiske partier, som vil vælte kapitalismen – jo-da-da, de er lovlige, men de sidste 50 års historie giver talrige eksempler på, at de kun er lovlige så længe de er små og uden reel betydning. Så snart de får reel magt – selv med helt demokratiske midler – oftest endda mere demokratiske end demokratismens selvbestaltede vogtere – sker der statskup og meget andet – der er vel snart 50 eksempler siden 2. verdenskrig, (forresten, vi skal lige have Spanien med i 1937) inklusive alle de penge der af CIA blev skudt i at få kommunisterne ud af diverse europæiske parlamenter, kommunisterne blev jo temmelig populære efter at have deltaget uforholdsmæssigt talstærkt i de forskellige nationale modstandsbevægelser.
Grunden til at danmark og USA og alle de andre deltagere er i Irak og Afghanistan er ene og alene at gøre disse lande til fuldt åbne sikre støtter for ubegrænset markedsliberalisme, man kan vel sige brække dem åbne, som man gør med en dør – for døren er lukket – de vil ikke ha noget med den at gøre. De er stammesamfund, og ønsker at forblive stammesamfund – ikke blive kapitalistiske markedssamfund, og vi ønsker blot at bruge vores demokratiske ret til medbestemmelse over deres land til at fortælle dem, at det kan vi altså ikke tillade.

2 kommentarer

 1. Jeg er blevet bamlystr fra at deltage i debatten af Informationsartikler, blandt andet fordi jeg skrev følgende indlæg i en tidligere Informations-debat om Hizb-ut-Tahrir. Min konto blev blokeret og indlægget blev slettet.

  “Alle SF’s formænd tager skarpt afstand fra HuT

  Både den forhenværende formand for SF, Holger K. Nielsen, og den nuværende Villy Søvndal tager kraftigt afstand fra Hizb-ut-Tahrir, på grund af de antidemokratiske, værdikonservative og racistiske holdninger, som organisationen står for.

  Den tredje levende formand for SF, Gert Petersen, tog også voldsomt afstand fra den ultrareaktionære organisation i et læserbrev med overskriften ”SF’s historie bliver forvansket” i Politiken i går.

  Læserbrevet var et svar på en kronik, skrevet af ti unge SF’ere, hvor de opfordrede SF’ere til at ”opdage, at de (HuT’terne) på mange måder minder om de unge idealistiske folk på venstrefløjen i 70’erne”.

  Det fik Gert Petersen til at svare: ”Tanken om at skulle hygge sig overbærende ved kaffebordet med repræsentanter for et fanatisk parti, hvis klart udtalte mål er at afskaffe demokratiet og indføre et teokratisk diktatur, er grotesk i sin naivitet. Hvorfor ikke også hygge sig med Jonni Hansens nazister? Selvfølgelig ikke.

  Ytringsfriheden for alle på lovens grund, ja, men SF skal også bruge den kompromisløst i kampen mod demokratiets fjender”.

  Det var nøjagtigt det, som Holger K. Nielsen gjorde, da han tog voldsomt afstand fra at HuT erklærede, at terrorattentaterne den 11/9 2001 og den efterfølgende invasion af Afghanistan var en krig imellem islam og vestens demokratiske og frihedsorienterede kultur. Holger K. Nielsen erklærede, at invasionen af Afghanistan er en krig mellem tilhængere af frihedsorienterede og demokratiske idealer og antidemokratiske terrorister.

  Villy Søvndal brugte også sin ytringsfrihed til at kritisere demokratiets fjender, da han bad HuT om at rejse til et land, der lever op til organisationens antidemokratiske og reaktionære ideer, efter at HuT i foråret demonstrerede for, at Westergaard og de andre karikaturtegnere skulle straffes for at gøre grin med den forhenværende opiumssmugler, mangemilliardæren Osama bin Laden og hans slæng af islamistiske terrorister.

  Selvfølgelig kan demokratiske socialister ikke anse en antisemtisk og antidemokratisk organisation, hvis talsmand er dømt efter racismeparagraffen for at opfordre til mord på jøder med et korancitat, for at ”minde om unge socialister på venstrefløjen”. Intet kunne være mere forkert.

  Jeg er i øvrigt forhenværende uddannelsesordfører for SFU.”

  Jeg har faktisk fået slettet flere hundrede islamkritiske debatindlæg som en slags bagudrettet censur, selvom de ikke på nogen måde overtrådte Informationsdebatregler.

  Prøv i øvrigt at søge på Durban II. Det er en menneskerettighedskonference arrangeret af FN, som er blevet kuppet af de muslimske lande i alliance med udemokratiske lande som Kina og Rusland der sammen vil gøre det til en menneskeretskrænkelse at kritisere menneskeretskrænkelser, hvis de er religiøst begrundede …

  De muslimske lande også at kriminaliserer kritik af religiøst begrundeede overgreb ved Durban I, hvor de også forsøgte at kriminaliserer Israels eksistens. Det mislykkedes og Durban I endte uden det ønskede resultat den 9/9 2001. To dage efter angreb Osama bin Laden Israels beskytter USA …

 2. Jeg abonnerer på UN Watch’s (se min blogroll) nyhedsbreve, så Durban 2 er mig slet ikke fremmed. Men da Uriasposten og Snaphanen har skrevet dybtgående artikler om Durban, har jeg valgt at holde mig pænt i baggrunden med emnet – med mindre der dukker noget helt specielt op.

  Og du er skam velkommen til at skrive her, selv om du er SF’er – det har jeg selv været en gang (og medlem af DKU i mine meget unge år – hehe).

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: