Retsbevidsthed

– min er dybt krænket. De gode græd, og de onde lo.

JP1:

Tre formodede gerningsmænd til et røveri mod smykkebutikken Diamanten i Skt. Clemens Stræde i februar måned, blev frifundet onsdag middag.

JP2:

Det kan komme til at koste en århusiansk guldsmed en bøde på 10.000 kroner, at han lagde en overvågningsvideo ud på internet.

Videoen viste, hvordan en maskeret røver slog guldsmedens kone i ansigtet med knyttet næve, inden han knuste en glasmontre og røvede smykker for rundt regnet 1,3 millioner kroner, skriver Århus Stiftstidende onsdag.

Dramaet fandt sted i smykkebutikken Diamanten i Skt. Clemens Stræde i Århus sidst på eftermiddagen 8. februar i år.

Butiksindehaveren Preben Randløv lagde overvågningsvideoen ud på YouTube. Han udlovede en dusør på 25.000 kroner for oplysninger, der kunne føre til gerningsmandens anholdelse.

Datatilsynet meldte sagen til politiet. Tilsynet mener, at man tager loven i egen hånd ved at offentliggøre overvågningsvideoer med personer. Det må kun politiet gøre.

– Politiet har nu oplyst mig om, at jeg er sigtet for at have lagt optagelsen ud på nettet og kan vente et bødeforlæg på 10.000 kroner. Men de penge agter jeg ikke at betale, siger guldsmeden til avisen.

Reklamer

9 kommentarer

 1. Falkeøje har ret:

  Vi burde tage ved lære af lande som USA eller Svejts, hvor lovlydige borgere har ret til at have våben med det dobbelte formål at kunne beskytte sig mod kriminelle og mod statens overgreb.

  Ved at gøre sådan kunne man have afværget den situation vi står i i dag, hvor den almindelige borger pålægges restriktioner og udgifter af samfundets top i et svimlende tempo, mens man giver alskens nedbrydende elementer udefra nærmest fuldstændig frit spil.

 2. @falkeøje

  OT: Er du klar over, at Mavepuster-Allahn på sin “blog” hænger Kim Møller ud for kommentarer, blandt andet du har lagt på Uriasposten?

  mavepuster.blogspot.com (linket er bevidst lavet passivt, han skal sgu ikke have nogen hits herfra)

 3. Hvis optagelserne ikke har kunne faa røveren dømt, hvad er saa problemet? Kan røveren blive “forulempet” af offentliggørelsen af optagelser, der ikke er gode nok til at retten dømmer ham? Befinder Datatilsynet sig i en anden dimension?

 4. ROFL Danmark!!!!!

  I øvrigt bliver våbenloven endnu engang strammet for private borgere den 31/12/2008 så man ikke engang må eje et luftgevær længere uden våbentilladelse. Det bliver i princippet et totalforbud, fordi tilladelse kun gives hvis man har jagttegn eller mindst to års medlemskab af skydeklub.

  Så hvis du synes man skal have lov til fortsat at eje sit lille Diana 22 luftgevær så skynd dig og skriv ind, det vil gøre en forskel:

  Der er en lille chance for at stoppe det hvis nok mennesker sender en email til justitsministeren på jm@jm.dk

  Videresend evt. denne opfordring

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: