Kristelig Forening for Unge Muhamedanere?

KFUM-spejderne sørger virkelig for at følge med tiden. Kristelig Forening for Unge Mænd, som det vist en gang har heddet, har ansat en oikofob, som virkelig er fremme i skoene, til at berige den danske, kristne ungdom:

Arkitekt og design studerende Bo Lauridsen har tegnet den moske som er blevet opført på Spejderfestival 2008 på Houens Odde Spejdercenter.

KFUMs nyeste, multikuturelle fremstød

KFUM's nyeste, multikuturelle fremstød - moderne dansk arkitektur?

På festivalen er der omkring 40 tunesere som skal bruge moskeen til at bede i. Som Inspiration har Bo Lauridsen tjekket alle mulige moskeer ud på nettet og læst hvilke regler der er for opbygningen af en. Inde i moskeen på de omkring 33 m2 er der tre rum. En hvor pigerne har mulighed for at bede, et større rum til drengene, da de er lidt flere og den sidste er en slags undervisning rum.

Traditionel arkitektur

Tuneserne har selv hjulpet til med opbygningen af moskeen  og kommet med den ide at der skulle være tårn på.

Denne ide greb håndværkerne, da det var en fed måde at blande traditionel arkitektur (???) med moderne dansk.

Under festivalen vil der komme en imam ud og lære deltagerne lidt om fredagsbøn og brugen af moskeen inden der på fredag vil blive kaldt til fredagsbøn.

Som forhenværende grøn spejder (KFUK) er jeg dybt chokeret. Hvad i alverden har de gang i?

Ud af formålsparagraffen kan man også læse, at KFUM-Spejderne i Danmark er en spejderbevægelse med folkekirkelig tilknytning.

Vi er spejdere, vi anvender spejderarbejdets metoder og -pædagogik i vores arbejde. Den folkekirkelige tilknytning betyder, at det er en del af vort formål at give børn og unge mulighed for at finde en mening med livet, ved på en levende måde at formidle kristne værdier.

Ja, det skal jeg lige love for.

Støt underskriftindsamlingen mod opstilling af moske i Skive 2010

Reklamer

21 kommentarer

 1. Kære Anna

  Hvad er der blevet af næstekærlighed, og det her dejlige budskab om ikke at diskriminere andre på grund af deres tro? Sandt, der er mange ting man kan kritisere extreme muslimske styreformer for, men det er jo i virkeligheden ikke hvad denne debat handler om.

  KFUM er ganske rigtigt en kristen spejderorganistation, der ligesom DDS (det danske spejderkorps, som ikke involverer reigion i det daglige arbejde) har mange udvekslinger med spejdere i andre lande.
  På en KFUM lejr har bøn og salmesang en daglig plads, og der holdes gudstjeneste for hele lejren om søndagen.

  Det sjove er, at hvis du hørte om nogle danske spejdere der var taget til en tunisisk spejderlejr og var blevet tvunget til at deltage i fredagsbøn, så havde i alle været oppe i det røde felt. Så havde i ønsket en muslimsk “Hr. Lauridsen” der havde taget initiativ til at facilitere et lille kristent område, hvor de kristne spejdere kunne holde morgenandagt… og hvis disse danske spejdere så lige havde taget en kristen præst med, der havde lyst til at fortælle om den kristne gudstjeneste og diverse skikke, så havde det jo bare været dejligt!

  Kan du se perspektivet?

  Der er ikke tale om religiøs propaganda, nogle gange kan det bare være meget lærerigt og sjovt, for både børn og voksne, at opleve at hele verden ikke gør som os! både de tunisiske spejdere og de danske er taget hjem med en god oplevelse og nye venskaber i baggagen… det er da også noget at sætte pris på!

 2. Zitta: “Hvad er der blevet af næstekærlighed, og det her dejlige budskab om ikke at diskriminere andre på grund af deres tro?”

  Hej Zita!

  Hvis der er nogen, som diskriminerer på grund af deres tro, er det tilhængerne af den totalitære ideologi Islam. Næstekærlighed kan du ikke bruge den anden vej – ordet findes ikke i islamisk terminologi, fordi det enkelte individ ingen betydning har i forhold til Ummah’en (det islamiske, verdensomspændende “trossamfund”, det islamiske fællesskab). Deri ligner islam alle andre massebevægelser som f. eks. nazime og kommunisme, hvor “Partiet” altid har ret, og gud nåde og trøste den, som mener noget andet end “Partiet”.

  Islam som ideologi betragtet har tre delmål, som ihærdigt er blevet søgt opfyldt lige fra den gang Muhammed havde sine epileptiske hallucinationer:

  1: Udslet jøderne/Israel
  2: Gør de oprindelige folkeslag til dhimmier (søg “dhimmi” på Wikipedia) ved hjælp af jihad
  3: Gøre hele planeten til et stort kalifat, hvor alle – alle – er islamtroende.

  På 300 år havde islam ved hjælp af krig og nådesløs brutalitet underlagt sig hele Nordafrika, var på vej til at erobre Spanien, og østpå havde de på samme måde underlagt sig Persien og stod ved Indiens grænser. På den østeuropæiske flanke var det sidste større direkte angreb på Wien, hvor sultanen fik stryg af den polske konge Johannes Sobiesky i 1683.

  Og dit morsomme eksempel med en tunesisk spejderlejr med præst og kristent hjørne vil først forekomme, den dag Tunesien ikke er islamisk længere, eller den dag Saudi-Arabien tillader opførelse af kristne kirker, eller den dag helvede fryser til is.

  Jeg vil tage hatten af for jer, hvis I SAMTIDIG laver en telt-synagoge og inviterer en jødisk rabbiner til at komme og holde gudstjeneste om lørdagen. 😉

  Jeg mener stadig, at den eneste religion KFUM skal beskæftige sig med, er kristendommen. Islam får såmænd reklame nok i forvejen f. eks. “Images of the Middle East”-fremstødet, som til dels var financieret af saudiske oliepenge, så det er overhovedet ikke nødvendigt at slå proaktivt på tromme for Islam – det kan folk beskæftige sig med, når de IKKE er på en kristen spejderlejr.

  I bør også tænke på de signaler, i sender ud ved at falde på halen for en totalitær ideologi.

  Er det kristne moment ved at falde ud af KFUM/K? For så burde I omdøbe foreningen til Multikulturel Forening for Unge M/K. Så toner I da i det mindste rent flag.

  Da du tydeligvis, som de fleste andre, ikke ved andet om Islam, end de skønmalerier som serveres i DR- og Politiken-regi, vil jeg – hvis du da i det hele taget er interesseret – anbefale dig at studere Koran, sunnah og hadith (link i blogroll til højre) – og hvis det skulle være for meget, så læs bogen “I krigens hus“.

  Jeg kan også anbefale dig at kigge på Palestinian Media Watch (link i min blogroll til højre)
  og MEMRI (Middle East Media Research Institute).

 3. Bo Lauridsen: “Hans” navn står skam nævnt med fede typer lige i starten af indlægget. 😉

 4. Zita: Må jeg iøvrigt henlede din opmærksomhed på Ap.G. 17:23-25 med speciel vægt på v. 24.

 5. Godt arbejde Anna!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: