Kristelig Forening for Unge Muhamedanere?

KFUM-spejderne sørger virkelig for at følge med tiden. Kristelig Forening for Unge Mænd, som det vist en gang har heddet, har ansat en oikofob, som virkelig er fremme i skoene, til at berige den danske, kristne ungdom:

Arkitekt og design studerende Bo Lauridsen har tegnet den moske som er blevet opført på Spejderfestival 2008 på Houens Odde Spejdercenter.

KFUMs nyeste, multikuturelle fremstød

KFUM's nyeste, multikuturelle fremstød - moderne dansk arkitektur?

På festivalen er der omkring 40 tunesere som skal bruge moskeen til at bede i. Som Inspiration har Bo Lauridsen tjekket alle mulige moskeer ud på nettet og læst hvilke regler der er for opbygningen af en. Inde i moskeen på de omkring 33 m2 er der tre rum. En hvor pigerne har mulighed for at bede, et større rum til drengene, da de er lidt flere og den sidste er en slags undervisning rum.

Traditionel arkitektur

Tuneserne har selv hjulpet til med opbygningen af moskeen  og kommet med den ide at der skulle være tårn på.

Denne ide greb håndværkerne, da det var en fed måde at blande traditionel arkitektur (???) med moderne dansk.

Under festivalen vil der komme en imam ud og lære deltagerne lidt om fredagsbøn og brugen af moskeen inden der på fredag vil blive kaldt til fredagsbøn.

Som forhenværende grøn spejder (KFUK) er jeg dybt chokeret. Hvad i alverden har de gang i?

Ud af formålsparagraffen kan man også læse, at KFUM-Spejderne i Danmark er en spejderbevægelse med folkekirkelig tilknytning.

Vi er spejdere, vi anvender spejderarbejdets metoder og -pædagogik i vores arbejde. Den folkekirkelige tilknytning betyder, at det er en del af vort formål at give børn og unge mulighed for at finde en mening med livet, ved på en levende måde at formidle kristne værdier.

Ja, det skal jeg lige love for.

Støt underskriftindsamlingen mod opstilling af moske i Skive 2010

21 kommentarer

 1. Hmm… er ikke helt sikker på hvorfor arkitekten skal kaldes en oikofob for at have tegnet en moske! Det virker lidt som en sviner. Resten af artiklen er i det mindste skrevet med lidt perspektiv.

  Uh og så det klassiske eksempel med Synagogen!
  Hvis du lige får tyve jøder til at komme til en dansk spejderlejr så er jeg sikker på at der er mange der gerne vil hjælpe med at bygge den. Fakta er bare at der til denne festival var 300 unge danske kristne spejdere og 20 tunesere! Jeg er rimelig sikker på der ikke var nogle jøder til stede, men vil absolut ikke love noget.

  Forstod ikke helt betydningen af historie forelæsningen men jeg husker at på samme tid, faktisk før en d drog en del kristne til Jerusalem for at gå i hellig krig. Tror endda de ganske som muslimerne råbte: Det er guds vilje før de slagtede lokal befolkningen.

  Det mange glemmer i den her diskussion er at der er forskel på muslimer, ganske som der er forskel på kristne. Der er ekstreme sider af alle religioner og ideologier. Og så længe man glemmer det forstår man ikke engang sin egen arv.
  Jeg ved godt der er meget frygt forbundet med Islam og deres “aggressive religion” men her kommer eksemplet med korstogene ind i billedet. Kristendom har været lige så aggressiv og opført sig lige sådan. Men vi har bare lige lidt mere udvikling bag os. Det de fleste frygter er de muslimske regeringer, hvor dem med magten og våbene er ekstreme muslimer. Men muslimer er ganske som vi er.. de har stadig en forståelse af at hvis de dummer sig så mister de penge. Og selv når man er religiøs kommer penge altså først. Og mange steder er penge blevet den nye religion.
  Tunesien er et af de rigeste arabiske lande. Og de andre lande er voldsomt jaloux fordi Tunesien ikke har bygget deres økonomi på olie. Samtidig med det har Tunesien er stærk adskillelse mellem religion og stat. Faktisk så stærk at regeringen forsøger at holde religionen nede ved blandt andet at have haft et total tørklæde forbud i en række år. Det her er tegn på landet der er ved at bevæge sig videre i forhold til den her ide om jihad man tit frygter i vesten. Tunesien har et tæt forhold til Frankrig, og det har hjulpet dem meget givet dem det “bedste” fra begge verdner (kan så diskuteres når det er frankrig)… men begynder man at fjerne sig fra de her lande og er voldelige og afvisende overfor dem og stiller krav om at “ændre I ikke jeres måde at leve på” så riskere man netop at landene falder tilbage til at være fjendsk stemte overfor vesten.

  Vi kan ikke forvente at folk lever som vi gør eller som vi vil have dem til at gøre. Menneskerettighederne er udformet efter vestlige værdier og bliver påduttet en verden med andre værdier. Demokrati er en ideologi som socialisme og kapitalisme der er blevet fremstillet som løsningen på alt. Men det noget der hører til i græsk filosofi.

  Vi bliver nød til at respektere hinanden som vi nu lever og er rundt om i verden. Og det gælder alle, afrikanere, jøder, kinesere, amerikanere, muslimer… der er 6,5 milliarder mennesker og lige så mange forskellige måder at leve på.

  De kristne værdier er så vidt jeg forstår på præster rundt omkring ikke at frelse folk… det er gud og jesus der tager sig af de store ting. Som underlagt dem skal vi bare være kærlige og åbne og respektere hinanden. Det er næstekærlighed… og hvis der var noget Jesus aldrig gjorde så var det at diskrimenere.
  Verden behøver ikke frelse, bare lidt tålmodighed og respekt.

  Mosken var en håndsrækning til tuneserne og en måde at fortælle om verden… og så skulle den bare så sej ud når det var mørkt… 😀

  Acceptere verden og respektere den istedet for det her pjat!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: