Nedlæg Danmarks Radio

Kammersanger Holm ville vel ikke have brudt sig om det, heller ikke Julius Bomholt.

Danmarks første kultus-minister, Julius Bomholt

Danmarks første kultus-minister, Julius Bomholt

»Dansk fjernsyn skal være inspirerende, aktiverende, berigende og farligt med gode videnskabelige, kunstneriske og pædagogiske udsendelser.« Det mente landets kulturminister, Julius Bomholt, da fjernsynet kom til Danmark for godt 50 år siden. Han så det nye medie som en forlængelse af den danske højskoletradition.

DR har svigtet sin væsentligste opgave: at sikre danskheden, det danske sprog og den danske kultur. Det meste af det produkt, der nu leveres af DR for 3,3 milliarder kroner i licensafgifter, kan hentes gratis fra talrige kommercielle kanaler – derfor er der ingen grund til at betale DR for de udsendelser.

Der er efter min opfattelse kun en vej ud af denne suppedas: Luk DR og brug nogle licensmidler på en seriøs nyhedskanal, som døgnet rundt opdaterer og sikrer de bedste kommentatorer inden og udenlands. Der må igen skabes en troværdig nyhedsformidling i landet, som baseres på egne velorienterede medarbejdere og ikke blot nasser på dagbladenes korrespondenter.

Læs Carsten Fischers kronik i JP

7 kommentarer

 1. Bomholt var ikke den første kultus-minister. Den titel, som nærmest var kirke- og undervisningsminister, er langt ældre.

 2. Ved De nu hvad, Fru Heilbunth – Jullemand (jeg kærestede lidt med ham i mine unge aar) var Danmarks første dedikerede Kulturminister, som havde et Kulturministerium under sig.

  Eller vis mig kilder, som siger anderledes?

 3. Det er urimeligt at tvangsopkræve mere end kr. 2000 pr. husstand pr. år til dette cirkus.

  Under Besættelsen værnede DR danskheden.
  Siden har DR faktisk modarbejdet den.
  Under Den Kolde Krig var DR ligefrem for kommunismen og mod danskheden.

  DR har trængt til at tjene sine egne penge i masser af år.

  falkeøje

 4. Ole Hyltoft har en ‘kærlig’ beskrivelse af Julle-mand,som du kalder ham, i sin erindringsbog ‘Alle disse forhåbninger..’
  Her gør han klart, hvordan karriereambitioner og magtsyge hos andre politikere ødelagde Jullemands gode intentioner i årene fremover. Godt Ole er i DR’s bestyrelse i dag og kæmper for et mere alsidigt programudvalg. Det vi oplever p.t. er jo skræmmende ringe. Har man fået ændret det, så man kan undgå licensen selvom man har internetadgang? Hvis ikke er det tyveri og tvangsskat.

 5. Hvis jeg skal være helt ærlig, har jeg kun mødt ham en enkelt gang som barn – på Storebæltsfærgen, hvor han var så venlig at skrive i min autografbog. 🙂

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: