Nedlæg Danmarks Radio

Kammersanger Holm ville vel ikke have brudt sig om det, heller ikke Julius Bomholt.

Danmarks første kultus-minister, Julius Bomholt

Danmarks første kultus-minister, Julius Bomholt

»Dansk fjernsyn skal være inspirerende, aktiverende, berigende og farligt med gode videnskabelige, kunstneriske og pædagogiske udsendelser.« Det mente landets kulturminister, Julius Bomholt, da fjernsynet kom til Danmark for godt 50 år siden. Han så det nye medie som en forlængelse af den danske højskoletradition.

DR har svigtet sin væsentligste opgave: at sikre danskheden, det danske sprog og den danske kultur. Det meste af det produkt, der nu leveres af DR for 3,3 milliarder kroner i licensafgifter, kan hentes gratis fra talrige kommercielle kanaler – derfor er der ingen grund til at betale DR for de udsendelser.

Der er efter min opfattelse kun en vej ud af denne suppedas: Luk DR og brug nogle licensmidler på en seriøs nyhedskanal, som døgnet rundt opdaterer og sikrer de bedste kommentatorer inden og udenlands. Der må igen skabes en troværdig nyhedsformidling i landet, som baseres på egne velorienterede medarbejdere og ikke blot nasser på dagbladenes korrespondenter.

Læs Carsten Fischers kronik i JP

7 kommentarer

  1. Ja, der var også noget der undrede mig i din lille ‘beretning.’
    ‘Hvis folk skal være helt ærlige, må de indrømme, at det er de ikke.’ Citat: Otto Ludwig. Så du er et ærligt fruentimmer.

  2. Ja, lad os få nedlagt Danmarks Radio, jo før jo bedre. Tiden er løbet fra en national licensfinancieret Radio- og TV-station, når man kan hente masser af alternative kanaler ned fra æteren med stort set det samme indhold, som DR formidler. Når det ikke allerede er sket for længst, skyldes det, at DR fungerer som en stat i staten, idet politikerne er afhængige af DR, når de skal føre valgkamp. Denne afhængighed er i sidste instans årsagen til, at DR har kunnet slippe af sted med at bygge et koncerthus, hvis budget blev vildt overskredet. Derudover er det vanvittigt, at man som selvstændig skal betale medielicens, fordi man har en computer – som om man brugte sin arbejdstid på at se TV!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: