Saudisk hykleri – same procedure as every year

Fra Kr.D:

Islamo-nazier

Islamo-nazier (det er kongen til venstre)

Den 16. – 18. Juli havde den saudiske kong Abdullah bin Abdulaziz indbudt 400 ledere fra alle verdens religioner og trossamfund til en dialog-konference i Madrid. Konferencen skulle holdes netop i Spanien, fordi dette land har en historisk arv med tradition for fredelig sameksistens mellem folk, religioner og kulturer. I sin velkomsttale erklærede kong Abdullah, at ”Islam er en religion med moderation og tolerance; et budskab, som kalder til konstruktiv dialog bland religionernes efterfølgere; et budskab, som lover at åbne en ny side for menneskeheden, hvor – om Gud vil det – enighed vil afløse konflikt.”

Hvis Abdulaziz har kalifatet i Cordoba i tankerne, er han enten analfabet, løgner eller begge dele. Muhamedanerne myrdede lystigt løs og tog slaver blandt kristne og jøder; der var dhimmi-status, og der skulle betales jaziya. Men taquiya er jo sanktioneret i koranen, så det går nok. Det er almindelig kendt at den muhamedanske verden er ude på at få al-Andalus/Spanien tilbage under muhamedansk diktatur, og det skal nok lykkes dem takket være den omgang oikofober, som i dag styrer landet.


Og kongen fortsatte: ”Mennesket kan forårsage ødelæggelse af denne planet og alt på den. Det er også i stand til at gøre den til en oase af fred og ro, hvor tilhængere af religioner, trossystemer og filosofier kunne leve sammen, og hvor folk kunne samarbejde med hinanden på en respektfuld måde, og søge at løse problemer gennem dialog snarere end gennem vold.”

Det er meget interessant, at netop Saudi Arabien nu tager initiativ til dialog med kristne og repræsentanter for andre religioner. Det er betydningsfuldt, at et sådant initiativ tages netop af den saudiske konge, som jo er vogter af islams to vigtigste helligsteder, Kaba’en i Mekka og byen Medina, og hvis land er domineret af den mest konservative, for ikke at sige reaktionære og i visse henseender også ekstremistiske form for islam, nemlig wahhabismen.

Efter konferencen blev Madrid Deklarationen udsendt af den Mekka-baserede organisation, som havde organiseret konferencen, Muslim World League. Her slås det fast, at deltagerne i konferencen bekræftede en række principper, bl.a. respekt for alle himmelske religioner, bevarelse af deres høje status og fordømmelse af fornærmelse af deres symboler, udvikling af tolerance og forståelse gennem dialog osv. Det lyder alt sammen smukt og godt, men er der realiteter bag?

Taquiya. Ord, søde som honning, som skal få den islamiske gift til at glide ned hos folk, som ikke følger med i tingene.

I dag er det netop kommet frem, at den saudiske regering den 5. august deporterede 15 kristne udlændinge. Den 25. April brød politiet ind i et hus, hvor 16 kristne holdt et bedemøde, beslaglagde 20 bibler og kollektbøssen med 500 saudiske riyal (ca. 130 USD). Først anklagede politiet dem for at forkynde fra Bibelen og for at synge. Siden ændrede de dog anklagen til, at de havde afholdt et danse-party og havde samlet penge ind til terrorisme. Efter tre dage blev de løsladt igen, og den ene af de kristne forlod straks landet, mens de resterende 15 altså blev udvist forleden dag. I en saudisk kontekst var det en blid behandling. Havde det været saudiarabere, ville de måske være blevet henrettet.

Kong Abdullah anser det for vigtigt, at muslimer og kristne (og andre) lever sammen i fredelig sameksistens (tak for kaffe, det skal vist foregå på jeres præmisser, dvs efter en tvangsislamisering og etnisk udrensning foretaget af muhamedanerne – hvor stupide tror I, at vi er?) og i samarbejde om løsning af klodens alvorlige problemer (man kunne jo starte med problemet islam). Det har han bestemt ret i, og derfor var det også et prisværdigt initiativ, han tog, da han sammenkaldte til Madrid-konferencen forleden. Men hvis vi skal betragte hans dialog-konference som en historisk begivenhed og ikke som et eklatant eksempel på saudisk religiøst hykleri, så må kong Abdullah straks begynde at ændre Saudi Arabiens behandling af kristne (og andre ikke-muslimer) helt radikalt. Og han kunne såmænd tage sit udgangspunkt i nogle af de holdninger han selv i velkomsttalen og Madrid-deklarationen kom i verdenspressen med.

Mogens Mogensen, artiklens forfatter, tror (hvis han da ikke bare er sarkastisk) åbenbart ikke kun på Gud, men også på julemanden, tandfeen og flyvende tallerkner.

%d bloggers like this: