Kulturel berigelse

Danú er et af mine absolutte yndlingsbands mht. irsk musik. Yee-haw!

4 kommentarer

 1. I forbindelse med et planlagt besøg i Irland forsøgte jeg at lære lidt gælisk. Hallo, det er svært. BBC har forresten en fin hjælpehjemmeside for de interesserede. Sjovt at høre gælisk i disse klip. Jo, der er noget specielt over irere og deres selvrådighed, senest her ved traktatafstemningen.
  Michael Reagan, Ronalds ældste søn, selv af irsk afstamning har nogle betragtninger over tendensen til at vi skal betale ‘aflad’ for synder mod afrikanere, indianere osv. Han skriver om irerne i USA .
  “Fattige, sultne og ringeagtede ankom de til disse kyster, hvor de blev budt velkomne med skilte der frabad sig deres arbejdskraft, “Ingen Irere behøver ansøge.” Datidens New York Times var fyldt med jobannoncer på kuske “Kuske søges. Skal være ædru, flittige og pålidelige. Ingen irere.”
  Ikke fordi der var mange irere til rådighed som kuske, et stort antal af dem, mange nyligt ankomne, var et andet sted, de kæmpede og døde på slagmarkerne ved Gettysburg og Antietam for at de ‘indfødte’ snobber i New York, der ikke ville kæmpe for deres land, kunne være i sikkerhed hjemme og ansætte kuske eller nedværdige deres irske tjenstepiger.
  Det varede masser af år for denne bølge af irske immigranter, der var flygtet fra et brutalt britisk styre og en hungersnød, der mener man dræbte 1.5 millioner, før de formåede at arbejde sig ud af den nedværdigende fattigdom. Det gjorde de helt alene og af sig selv, uden nogen hjælp.”
  Her var der nok nogle grupper i vor tid der kunne lære noget af den irske standhaftighed.

 2. Her er lidt Svensk berigelse=)
  Men tak igen for du gider det weblog, kan se du lige frem er “overvåget” nu hehe.
  Hvis du skulle bruge lidt hjælp (på det fysiske plan), så er vi en masse eks soldater som keder os 😉 bare send en mail!
  Ville være en ære og beskytte dig, men du kan nok selv klare det=P

 3. #Nidhug: Ja, jeg må åbenbart gøre noget rigtigt. 😀

  Kanonfed folkemusik, iøvrigt – dem kendte jeg ikke, tak for tipset!!!! Smider lige noget god musik med dem på bloggen. 🙂

 4. Du er for sej Anna!
  jeg sover udenfor i min have fortiden,
  2millioner for et hus 8kilo for og leve her hver månded, og jeg sover i haven hehe!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: