Besættelsen

Jeg fik et sindbillede af unge mennesker, som ville lave et show om både den venstre- og højreorienterede modstandsbevægelse mod nazismen under Den danske Besættelse, da jeg så overskriften.

Mindeside for BOPA, den kommunistiske gren af Modstandsbevægelsen

Men selvfølgelig er det ikke det.

Det er derimod anti-israelsk og pro-“palæstinensisk” propaganda, financieret af danske skatteydere.(morsomt nok med dhimmien Henrik Goldschmidt, som er jøde (hvorfor er det Seidenfaden’erne, Metz’erne, Melchior’ne og Goldschmidt’erne (for nu at tage dem i omvendt alfabetisk rækkefølge) et cetera, som er de mest islam-apologetiske? De burde da vide bedre), som frontfigur) og pro-“palæstinensisk” propaganda, financieret af danske skatteydere.

Under overskriften Breakdance mod besættelsenkan man læse følgende i den socialdemokratiske avis, Berlingske Tidende:

En dansk antropolog står i spidsen for et hiphop- projekt på den palæstinensiske vestbred, som skal give unge palæstinensere en stemme. Rap, tekstskrivning og breakdance giver de unge handlekraft og mulighed for »at få afløb for vrede og smerte på scenen«.

I spidsen for »Projekt Hip Hop Palæstina« står den danske projektmanager og antropolog Janne Andersen, der arbejder for Sabreen Association for Artistic Development i Østjerusalem.

»Det, der optager mig mest, er at give de unge en stemme, så de kan komme af med deres frustrationer. Hip hop er et værktøj,« siger 25-årige Janne Andersen.

»De unge føler sig generelt ekskluderet fra indflydelse på deres dagligdag og deres land. Projektet er en mulighed for at give dem en arena til at udtrykke deres bekymringer og ideer i.«

Det Danske Repræsentationskontor i Ramallah har støttet projektet med, der er et partnerskabsprojekt med det danske Middle East Peace Orchestra under Henrik Goldschmidt, med 700.000 kroner.

Den 25-årige “projektmager” , totalt ukendte og meget naive og godtroende antropolog kommer nok ikke til at flytte ret meget på situationen, så længe Hezbollah og Hamas er ved roret.

Hvor humanistisk det end måtte lyde – og være – ret skal være ret, kommer der ikke andet ud af det “projekt”, end at danske skatteydere kommer til at slippe 700.000 kroner – vi skal nok ikke forvente en break-dancende freds-brigade på de kanter.

Der er nok mere presserende problemstillinger af storpolitisk karakter, som ville være mere væsentlige og langsigtede at arbejde med (host), selv om de unge selvfølgelig hellere må danse end smide med sten (bare de så ikke gør begge dele).

Og at Berlingske pr. automatik udråber Israel til besættelsesmagt, viser hvilken tendens den avis har fået, siden Lisbeth Knudsen, damptromlen fra DR, satte sig tungt på hele Det berlingske Officin.

5 kommentarer

 1. Am Communist Party wrote a book, “We will never surrender” (named = but historical analysis of old austria hungary, was sold in few copies)

  Completion

  We can not survive without neoliberalism (am project = information, force, its own responsibility, etc).
  Sex, violence and work.
  Then, it is the Jewish question – many Jews in the labour movement (selling in intellectual solutions that kommunistpacket today “mass empty words without substance”).

  CUUUUUUUT 138 lines of gobbledigook – AL 😀

  Obama = optional, and be able to govern, one should say have 300 iqpoäng otherwise is not optional.
  Individuals should be able to control the environment (cf. chosen best in the past to defend the stem end, but today also the environment, science, art, personalities, creativity and above all the complexity).
  Set is most important (based on 300 and a superstructure)

  We would introduce the following countries

  http:/vitgulworldblogspotcom/

 2. Vi er trætte af både jøder og muslimer.
  Se at få gjort jeres regnskab op, og lad os andre i fred.

  Vi gider ikke mere se nogen, som ikke er danske i mange generatiloner.

  falkeøje

 3. Tak for omtalen!

  Skulle du være i området, er du velkommen til at se vores frugtbare arbejde ved selvsyn. Send blot en mail og meld din ankomst, så skal jeg arrangere besøg hos de unge.

  Bedste hilsner,
  Den naive antropolog

 4. Janne: Det vil jeg da seriøst overveje.

  Mine forældre og min onkel var igennem 2WW, og min morfar var i tjeneste som forsyningsofficer i Sarajevo under 1WW, min farfar var Politimester i Horsens-området under krigen, og far var Politikonstabel (underviste som jurist i Strafferet på Politiskolen i Kbh) og modstandsmand.

  Kunne det have interesse for de unge mennesker, at høre om dengang man stoppede strømper, tror du?

  Har iøvrigt Voksenpædagogisk Grunduddannele, og flere års erfaring som kursusholder, bl. a. fra AOF og Daghøjskolen for Økologiske Igangsættere, hvor jeg underviste i plantemedicin en hel sæson.

  Send mig en email (hint: Den står på ordbogssiden), så snakker vi da om det!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: