Nu er det Londons tur

til at høre alt det gode om islam. Der afholdes stort islam-tam-tam d. 11-14 juli 2008.

Jeg har ikke kunnet finde frem til, hvor pengene til dette gigant-arrangement kommer fra – billigt er det i hvert fald ikke – alene websitet ligner noget i 1.000.000 kr.-klassen. “No expense was spared”, som grundlæggeren af Jurassic Park siger i Spielberg’s film, og vi ved jo nok hvordan den historie ender.

Husker jeg rigtigt fra den gang udstillingen var i København, havde EU’s Anna Lindh Foundation vist pungen fremme, ligesom der kom en del sponsering fra Saudi Arabien og et beløb fra Udenrigsministeriet. Hvis en læser skulle finde frem til fakta, hører jeg meget gerne nærmere. Jeg er i hvert fald sikker på, at seancen ikke financieres af billet-indtægterne.

Man skulle ellers tro at londonerne har islams velsignelser i frisk erindring. Hvis de brave londonere har fornuften i behold, bliver de væk fra dette arrangement.

Talerlisten omfatter upartiskheder som Tariq Ramadan, Yvonne Ridley, Ken Livingstone, “Yusuf Islam” og John Esposito foruden et væld af sheiker, eunukhandlere, venstreekstremister, mullah’er og konvertitter. Hele multi-kulti-lobbyen parat til at apologere, relativisere og propagandere. Et par prøver på debattens emner – det skal nok blive oplysende:

 • Sponsored by Aljazeera: Media: Propagating Information or Prejudice?
 • Sponsored by Ibn Jabal. Surah Yusuf: A guide to resisting temptation (Ja, det kunne behøves)
 • Do Muslim Women Need Liberating? (i panelet bl.a. det omvandrende stockholmsyndrom Yvonne Ridley)
 • Sponsored by Friends of Al Aqsa: Palestinian Nakbah: A 60-Year Catastophe
 • Supported by Demos: The Islamist Threat: Myth or Reality? (i panelet bl.a. John Esposito)
 • Supported by CagePrisoners: Guantanamo: From Cuba to Britain (!!!)
 • Supported by Conflicts Forum: Beyond Islamophobia: Towards a New Political Discourse
 • Supported by The Guardian: How to Understand the Quran (i panelet bl.a. Tariq Ramadan)

2 kommentarer

 1. Desvärre kan jeg ikke hjälpe med info.
  MEN Bertel Haarders ministerium fablede tidligere i år om en stor islam-konference i Köbenhavn. Jeg har forgäves spejdet efter den.

  Rimeligvis får London-udstillingen penge fra de tidligere gavmilde Saudiaravien og Anna Lindh-fonden (og EU)

 2. Gertrud: Jeg kender kun til den Islam-Expo, som blev kørt af stabelen i København under “Kulturnatten” 2006. Har du et link til Haarders “fablerier”?

  MHT financieringen går mine gæt i samme retning (men det er netop rent gætteværk), men jeg ved, at der er en hel del sponsorer (det kan du se på sitet, brug link ovenover), sandsynligvis også en oliesheik eller tre.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: