Racisme? Neeejda.

Det har INGENTING med islam at gøre. Så FAT det dog.

Grønland

Grønland

Grønlændere stenet ud af Gellerup af arabiske og somaliske beboere

“Det kan vi ikke leve med. Men vi har intet kunne gøre. For at forvalte boligloven må vi konkret kende overfaldsmændenes identitet. Og det gør vi ikke i disse sager, hvor henvendelserne ikke indeholder navn eller bopæl på gerningsmænd”, siger Torben Overgaard til Århus Stiftstidende.

Grønlændere i Gellerupparken ved Århus har i årevis været udsat for racistisk betonet forfølgelse fra arabiske og somaliske beboere. Nu har en gruppe grønlændere måttet flygte, skriver Århus Stiftstidende lørdag.

– Jeg kunne ikke længere klare at være skydeskive. Det var et psykisk pres. Men jeg er vred over, at det var os, der måtte ud. Det var jo dem, der angreb os, siger Johanne Christiansen.

Hun blev sammen med de andre akut hjulpet af kommunen til at flytte. Grønlændere i Gellerup bliver nemlig stenet, overfaldet og forhånet. De trykker sig mestendels i deres lejligheder, fordi de er bange for at gå ud. De er fredløse og jaget vildt i området. Tidligere mødte de hinanden ved biblioteket eller foran Netto på Sigridsvej. Der var desuden en tradition for grønlænderfodbold om søndagen. Men de vedvarende angreb med sten har standset aktiviteterne.

Også festligholdelsen af grønlændernes nationaldag 21. juni blev afbrudt af stenkast. De senere år har professionelle vagter måttet holde orden, for at fejringen kunne gennemføres. Men i år blev arrangementet på stedet for første gang helt droppet. Det er blevet for risikabelt.

Råb på gaden som; ‘Fuck hjem til Grønland, det er vores Gellerup’, er helt almindelige, ligesom det er normalt, at arabiske unge skyder fyrværkeri efter dem.

Direktør i Brabrand Boligforening, Torben Overgaard, fordømmer i avisen overfaldene på grønlændere.

Somalia

Somalia

Sølle, sølle sølle. Jeg skammer mig overfor grønlænderne. Og skal vi så se at få repatrieret muhamedanerne.

7 kommentarer

 1. Det er også “helt uoverkommeligt” at finde ud af overfaldsmændenes identitet.
  Det var dem, der skulle have været forflyttet – eller hjemsendt.
  Det er en administrativ bommert af værste skuffe.
  De ansvarlige skal hænges ud til spot og spe.

  falkeøje

 2. via DR lyder en del af nyheden sådan :

  – Det kan vi ikke leve med. Men vi har intet kunne gøre. For at forvalte boligloven må vi konkret kende overfaldsmændenes identitet. Og det gør vi ikke i disse sager, hvor henvendelserne ikke indeholder navn eller bopæl på gerningsmænd, siger Torben Overgaard til Århus Stiftstidende.

  Han ser problemet sådan: – Hvis grønlændere, der drikker meget, bor et sted, hvor der primært bor muslimer, som ikke godtager alkohol, så vil der opstå konflikter.

 3. Som ½ Grønlænder, er jeg ikke overrasket over historien, det har jo foregået i mange år.
  Det jeg er overrasket over er, alle dem som normalt råber RASIsME osv, har travt med og undskylde det med at Grønlænderer drikker som svin….
  Men der er åbenbart forskel på folk alligevel.
  Tak til Anna (og andre) for bringe denne “episode” ud i lyset.

 4. Det er faktisk rimelig pinligt den her sag! Gad vide hvad deres forældre render rundt og laver, når de sikkert er på bistandshjælp eller førtidspension, som de har løjet sig frem til?

  Tro det eller ej, men grunden til at araber ikke kommer frem og tager afstand fra disse handlinger er fordi at det er pinligt for os som araber at se hvad der sker der!

 5. #Nidhug: Jeg kender en hel del grønlændere, og synes at de er flinke og rare mennesker generelt set. Til forskel fra somaliere, arabere og lignende islamistisk pak.

  Og jeg er helt vild med moskusokse-bøffer, som jeg plejer at købe i den grønlandske butik i Strandgade (vstnok det forhenværende KGH).

  😀

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: