Racisme? Neeejda.

Det har INGENTING med islam at gøre. Så FAT det dog.

Grønland

Grønland

Grønlændere stenet ud af Gellerup af arabiske og somaliske beboere

“Det kan vi ikke leve med. Men vi har intet kunne gøre. For at forvalte boligloven må vi konkret kende overfaldsmændenes identitet. Og det gør vi ikke i disse sager, hvor henvendelserne ikke indeholder navn eller bopæl på gerningsmænd”, siger Torben Overgaard til Århus Stiftstidende.

Grønlændere i Gellerupparken ved Århus har i årevis været udsat for racistisk betonet forfølgelse fra arabiske og somaliske beboere. Nu har en gruppe grønlændere måttet flygte, skriver Århus Stiftstidende lørdag.

– Jeg kunne ikke længere klare at være skydeskive. Det var et psykisk pres. Men jeg er vred over, at det var os, der måtte ud. Det var jo dem, der angreb os, siger Johanne Christiansen.

Hun blev sammen med de andre akut hjulpet af kommunen til at flytte. Grønlændere i Gellerup bliver nemlig stenet, overfaldet og forhånet. De trykker sig mestendels i deres lejligheder, fordi de er bange for at gå ud. De er fredløse og jaget vildt i området. Tidligere mødte de hinanden ved biblioteket eller foran Netto på Sigridsvej. Der var desuden en tradition for grønlænderfodbold om søndagen. Men de vedvarende angreb med sten har standset aktiviteterne.

Også festligholdelsen af grønlændernes nationaldag 21. juni blev afbrudt af stenkast. De senere år har professionelle vagter måttet holde orden, for at fejringen kunne gennemføres. Men i år blev arrangementet på stedet for første gang helt droppet. Det er blevet for risikabelt.

Råb på gaden som; ‘Fuck hjem til Grønland, det er vores Gellerup’, er helt almindelige, ligesom det er normalt, at arabiske unge skyder fyrværkeri efter dem.

Direktør i Brabrand Boligforening, Torben Overgaard, fordømmer i avisen overfaldene på grønlændere.

Somalia

Somalia

Sølle, sølle sølle. Jeg skammer mig overfor grønlænderne. Og skal vi så se at få repatrieret muhamedanerne.

7 kommentarer

 1. Anna Lyttiger
  Er det kød ligeså krydret som rensdyrkødet af den grønne bevoksning deroppe?
  Jeg har tilbragt nogle år i Søndre Strømfjord, men har aldrig smagt moskusoksekød, selvom de var meget talrige deroppe.
  På grund af den kraftige krydrede smag ved rensdyrkødet, foretrak jeg det tilberedt som paté.

  falkeøje

 2. Sent svar, Falke: Du behøver næsten ikke en kniv for at spise moskusokse. Kødet er bare så mørt. Superlækkert.

  Man kan købe kødet i den grønlandske butik i Strandgade på Christanshavn, der hvor KGH lå i gamle dage.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: