Huhej hvor det går

Hvad med alle de mange penge, som jeg i årenes løb har lagt i “Arbajernes Tillægs-Pension”? Går de nu til mug-aben i Zimbabwe? Nu holder i fanme op! Skal det forestille socialistisk (eller liberalistisk? Vi har en liberalistisk regering, ikke sandt? Nånej, dumme Anna…) solidaritet med folkemasserne i Zimbabwe? I er eddermame langt, langt ude, mine socialistiske og pseudo-ditto-venner i Dansk fagbevægelse og politik!

ATP er tæt på at blive medejer af en ny platinmine i Zimbabwe. Det sker trods internationale sanktioner mod præsident Mugabes styre og trods den fornyede uro i landet, som går til præsidentvalg i dag.

Det er den britiske virksomhed Anglo American, hvor ATP ejer aktier for 400 mio. kr., som er i gang med at etablere en platinminen. Investeringen er den hidtil største erhvervsinvestering i Zimbabwes historie og vækker postyr ilandet.

»Enhver virksomhed der gør forretninger i Zimbabwe er med til at holde regimet ved magten. De penge som Anglo American investerer er en livline for Zanu-PF (Mugabes parti red.) politikere og regeringen,« siger Roy Bennet, som er finansiel ansvarlig i Zimbabwes oppositionsparti, MDC, hvis leder, Morgan Tsvangirai, har trukket sig fra anden runde i præsidentvalget i protest mod chikane fra Mugabes parti.

En kommentar

  1. Nu er det jo ikke ATP der direkte indgår købet, men en virksomhed som de har aktier i. ATP bør naturligvis overveje, om ikke man bør sælge aktierne i Anglo American, eller i det mindste true med det, men det er trods alt ikke en beslutning som ATP har truffet.

    Anglo American er i øvrigt et temmelig ironisk navn for en virksomhed som støtter op om den sorte racist, Mug-abe.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: