Hail to the knight!

Sir Salman Rushdie

Dronning Elizabeth slog i dag forfatteren Salman Rushdie til ridder. Den 61-årige britisk-indiske forfatter får denne udmærkelse for sine litterære fortjenester.

Da det britiske hof sidste sommer oplyste, at Rushdie ville blive slået til ridder, blev det mødt med protester rundt om i den muslimske verden (Ja, selvfølgelig. Den klassiske muhamedanske offerrolle. Og har de i det hele taget læst bogen, eller har de bare fået besked på at gå amok af deres mullah’er og mufti’er??? AL).

Det var den iranske ayatollah Khomeini, som i 1988 udstedte en såkaldt fatwa om at dræbe Rushdie. Han skulle straffes for sin roman “De sataniske vers”, som ifølge muslimske fundamentalister omtaler profeten Muhammed blasfemisk. (Det var vel ikke rart for Ayatollah Assahola at få blotlagt eksistensen af den hedenske månegud Allah’s tre døtre. Vi ved jo, hvordan muhamedanere har det med kvinder – kvinder er umælende, indpakkede brugsgenstande, ikke gudinder. AL)

En pakistansk minister mente, at æresbevisningen retfærdiggjorde selvmordsbomber. Terrornetværket al-Qaedas næstkommanderende, Ayman al-Zawahiri, bebudede, at der blev forberedt et “præcist svar” på briternes beslutning om at gøre Rushdie til “sir Salman”.

Rushdie selv udtrykker taknemmelighed for anerkendelsen.

2 kommentarer

 1. ER DET egentlig ikke et gammelt nyhed?

  For jeg var op til engelsk eksamen for 1 ugen siden og allerede dengang sagde jeg at “salman rushdie became a sir Salman” (ved ikke hvordan man siger vedkommende er blevet slået til ridder)

  nåh summa sumarum, nyheden er i hvert fald mere end 3 måneder gammel 😀

  ps. fik 10 til eksamenen..

 2. Det hedder “He was beknighted”.

  Til lykke med det flotte resultat!

  p.s.: Fik 13 i sin tid. 🙂

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: