Ja, tak – det var da på tide

al-Reuter citeres i flere dagblade for følgende:

De skyhøje oliepriser har medført, at lande nu vil anvende mere atomkraft.

FN’s Internationale Atomenergiagentur, IAEA, spår, at flere hundrede nye kernekraftværker vil blive bygget de næste 22 år.

– Antallet af atomkraftværker over hele kloden anslås at stige med 60 procent frem til 2030, siger Jurij A. Sokolov, der er leder af IAEA’s departement for atomenergi, i en ny rapport.

Han anfører også, at erfaringer i de seneste årtier med planlægningen af vedvarende energi vil have afgørende betydning.

Sokolov fremlagde rapporten ved en ceremoni på 30-års-dagen for indførelsen af atomkraft i Sydkorea, som i dag har 20 atomkraftværker og seks under opførelse.

Ja, lad os hurtigst muligt få atomkraft. Det forurener ikke, kapaciteten er enorm, og vi gør os mere fri af afhængigheden af de olieproducerende stater (Rusland, Mellemøsten). Det kan kun gå for langsomt.

2 kommentarer

 1. Der er bare det der lille problem med risikoen for stråling og nedsmeltning. For slet ikke at tale om risikoen, hvis fremmede magter eller terrorister får trang til at bombe værkerne.

  Byg hellere nogle flere vindmøller og benyt de mange alternative muligheder der allerede eksisterer i forbindelse med brændstof.

 2. USA har først og fremmest snorksovet i timen.
  Ellers tror jeg, at fusionsenergien kunne være udviklet.
  Den kan ikke løbe løbsk, problemet er at holde den i gang.
  Den kan af 3 ltr. havvand give, hvad der svarer til 3 tdr. olie.
  Så kan vi få energi i uendelige mængder, og vi kan gøre Sahara frugtbar, hvis vi vil.
  Spekulanterne kan blot tjene mere på den sparsomme olie, det er tragedien.

  falkeøje

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: