Irland og EU igen…

Jeg har aldrig stemt på Venstre, men har været tæt på. Og sandsynligheden for, at jeg kommer til det, er hastigt svindende. Det seneste stykke tid er Venstre nærmest fremstået som en flok politisk korrekte, konfliktsky eurokrater og selvfede, ufejlbarlige pampere, og ikke som liberalister – de dage er forlængst forbi.

Se for eksempel hvordan skatteministeren og flere andre har syltet en undersøgelse som viser, at en afskaffelse af topskatten vil få pengene til at fosse ind i statskassen (frit efter Anders Fuph). Ikke specielt liberalt, skulle jeg mene.

Nå – til sagen: Jeg har et spørgsmål jeg gerne vil stille til dem, som mener at valgresultatet i Irland var “forkert”, og blandt andet bruger det argument, at der kun var 40% vælgertilslutning, hvoraf 55% stemte nej – hvad nu, hvis det var blevet et ja i stedet for? Så havde det vel været helt som det skulle være, ikke sandt, og så ville den lille valgdeltagelse være uden betydning? Hvad er demokrati? Nogen siger, at det er som to ulve og et får, som stemmer om, hvad de skal have til middag – her vandt fåret vist…

Og til Michael Aastrup Jensen kan jeg kun sige, at EU-traktaten er en samling rævestreger mod nationalbefolkningernes frihed i Europa, syltet ind i juristeri, så ingen mennesker uden en juridisk embedseksamen har skyggen af chance for at vide, hvad der egentlig menes. Konsekvenserne på en 10-årig periode kan selv jurister ikke gennemskue.

Men det er ikke gunden til det irske nej. Irerne har – lige som resten af Europas befolkninger (som bare ikke får lov at stemme, for de ved godt nede i Bruxelles eller Strassbourg eller hvor de nu lige er for tiden, at befolkningerne ville forvandle projektet til en rygende ruinhob) indset, at den centralisering og indgriben i nationernes indenrigspolitik, som EU står for, intet godt bringer med sig.

Venstre: Irerne fattede intet

Hvis de irske vælgere havde forstået, hvad Lissabon-traktaten gik ud på, ville de havde stemt ja. Det mener Venstres EU-ordfører, Michael Aastrup Jensen.

5 kommentarer

 1. Danskerne mener heldigvis: Til Helvede med EU og alt dets idioti.
  Fanden har skabt det.

  Gud bevare Danmark – dansk

  falkeøje

 2. Dejligt præcist indlæg. Mange Tak!
  Venstre’s noget pragmatiske holdning til mange ting herunder EU, efter de overtog regeringsansvaret, kan ændres gennem indlæg som dit, og ved at medlemmer bombarderer deres repræsentanter og udvalg med gennemtænkte forbehold. Indrøm, at der er nogle ‘gode’ personligheder i V med hjertet i den rigtige side, og de skal nok komme frem. Om de så bliver ‘føjelige’ kan dog frygtes. Jefferson’s ord: ‘Den regering der regerer bedst er den der regerer mindst’ (frit efter hukommelsen)burde DK og EU følge. Historien viser at de perioder, hvor initiativ, virkelyst, kreativitet, selvstændighed, selvrespekt mv. har haft gode kår er de perioder, hvor regeringsmagten har blandet sig så lidt som muligt. Den frygteligt udskældte Harding og efterfølgeren Coolidge, (USA) havde mere travlt med kortspil end at blande sig i borgerens hverdag, og økonomien og virkelysten blomstrede. Fordi de ikke gik ind for større magt og statsstyring har de fået mange ‘tæsk’ af eftertidens intellektuelle, som gennem en voldsom administration af borgernes liv har, og udvider deres eksistensberettigelse. Lig EU teknokraterne. En enkel og forståelig EU traktat, f.eks. lig Jyske Lov, ville alle kunne gå ind for, men nej for mange bureaukrater, politikere og intellektuelle søger gennem EU at styrke deres ego’er og magt.

 3. Hvis man skulle gøre sig haab om at den irske vælger ville kunne forstaa den glimrende traktat, saa burde den maaske have været skrevet, saa den var forstaaelig. Michael Aastrup Jensen indrømmer jo paa en maade at traktaten er skrevet paa volapyk. Der er ikke noget fornuftigt menneske, der stemmer for 269 sider, der er saa ubegribelige at selv den irske premierminister ikke har orket at læse dem.

 4. Jeg burde have tilføjet, at den nærmere forklaring paa Lissabon/reform-traktatens indhold befinder sig i omkring 3000 sider “bemærkninger”. Beklager at jeg ikke fik det med i den foregaaende postering.

 5. … og disse “bemærkninger” kan jo altid gøres til genstand for fortolkninger…

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: