Canada’s karikaturkrise

– og så er det ikke en gang pædofeten, de har tegnet (KræDawbl):

Det er ikke kun danske aviser, som får muslimske grupper på nakken efter at have trykket religiøse karikaturer.

Politiet i Halifax, Canada, undersøger for øjeblikket en klage over en karikatur, som medlemmer af en muslimsk organisation mener er en hetz mod muslimer, skriver religionnewsblog.com.

Mistænkt for terror
Karikaturen, som blev trykt i avisen Chronicle Herald den 18. april, viser en muslimsk kvinde i burka, der holder et skilt med skriften, “jeg vil have millioner”. Hun siger “jeg kan give dem til min mands næste træningslejr”.

Kvinden på tegningen forestiller Cheryfa MacAulay Jamal, hvis mand Qayyum Abdul Jamal blev arresteret i 2006 i forbindelse med en omfattende anti-terror-razzia. Han blev løsladt igen, da anklagerne den 15. april blev udsat.

Kræver million-erstatning
Ifølge Chronicle Heralds nyhedschef, Dan Leger, fortalte Jamal i et interview, inden karikaturen blev trykt, at hun ville sagsøge regeringen for alt det, hun og hendes familie måtte igennem. Hun skulle efter sigende selv have sagt ordene “jeg vil have millioner”.

– Hele formålet med den tegning var at kommentere på de uhyrlige krav om kompensation fra dette menneske, længe inden sagen var blevet behandlet, siger nyhedschefen.

Forbrydelse mod muslimer
Men den forklaring køber muslimer i Halifax ikke. Der er derimod tale om en hate crime – en forbrydelse, hvor motivet hænger sammen med offerets religion eller etniske tilhørsforhold, mener Zia Khan, leder af Center for islamisk udvikling.

– Man ville ikke tegne en indfødt amerikansk indianer med fjer, som sagde, at han behøvede penge, så han kunne skalpere hvide mennesker. Det ville være ærekrænkende, siger han.

Ud over at sætte politiet på sagen har den muslimske organisation indgivet klage til menneskerettigheds-kommissionen i den canadiske provins Nova Scotia.

Chronicle Herald hørte først om den islamiske organisations kritik, da avisen blev kontaktet af politiet.

Reklamer

2 kommentarer

  1. Hverken hende eller hendes terroristmand skal have en øre, bortset fra en enkeltbillet til Muhammedstan.

  2. En pæn portion muslimer har stor hang til at falde ind i offerrollen. Men der er jo så også mange af de “korrekte”, der er mere end villige til at både at tildele dem den rolle, men også fastholde dem i den. Så det er ikke kun et dansk fænomen.

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: