Buddhisme mere populær end islam

Fra gratisavisen 24 timer – hat tip: Steen Snaphane – takker! Danskerne er ikke så dumme endda!

Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl

Der er flere danskere, der konverterer til buddhismen end til islam, vurderer forsker

Flere danskere vender sig mod andre religioner end kristendommen, når de vil finde svar på de eksistentielle spørgsmål.

Der findes ingen nøjagtige opgørelser over antallet, men konversionsforsker og ekstern lektor i teologi ved Aarhus Universitet Mogens S. Mogensen skønner på baggrund af forskning, at 4.000-5.000 danskere har konverteret til buddhismen i perioden 1970 til 2005, mens 2.100-2.800 har konverteret til islam. Og han vurderer, at antallet af konvertitter generelt kun er blevet større de seneste år.

»Buddhismen opleves som forenelig med både vores vestlige livsstil og med kristendommen og er ikke så ekskluderende som eksempelvis islam,« siger han.

Wangchuk Dorje, den 9nde Karmapa

Wangchuk Dorje, den 9nde Karmapa

Moderne buddhisme
Jørn Borup, der er ph.d. i religionshistorie og buddhismeforsker ved Aarhus Universitet, understreger, at der er stor forskel på, hvordan buddhismen praktiseres i Østen og i Vesten.

»Buddhismen i Vesten er ofte en del af et større selvudviklingsprojekt med fokus på meditation. Det står meget godt i forhold til vores moderne tid med fokus på selvrealisering. De danske buddhister er ofte mere praktiserende og kommer mere i templerne end de etniske fra Vietnam og Thailand, der er bosiddende i Danmark,« siger han.

Konverteringen til andre trosretninger skal ses i lyset af den stigende globalisering, der har gjort det muligt at lade sig inspirere af andre religioner end kristendommen, vurderer Mogens S. Mogensen.

»Nogle er bevidst kørt sur i kristendommen og søger andre steder hen, nogle skifter religion, fordi de gifter sig, og så er der dem, der på grund af sekulariseringen oplever, at religion og kristendom er blevet meget fjernt. De søger det åndelige og kan opleve en vækkelse, som kan være inspireret af Østen eller andet.«

Det konverterer danskerne til
Der findes ingen nøjagtige opgørelser over, hvor mange, der konverterer til de forskellige religioner, men forskning fra 2005 skønner, at det fordeler sig således:

Islam: Cirka 2.100-2.800 danskere i perioden 1970-2005.

Buddhisme: Cirka 4.000-5.000 danskere fra 1970-2005. Størstedelen følger den tibetanske buddhisme.

Hinduisme: Cirka 500 danskere. Størstedelen til Hare Krishna.

New age: Cirka 6.000 danskere fordelt på 130 grupperinger.

Man kan godt gennemgå konverteringsritualer til nogle trosretninger og samtidig være medlem af den danske folkekirke.

Bernagchen - beskytter af Karma Kagyu belæringerne

6 kommentarer

  1. At kalde islam for det værste volapyk, er en nedgørelse af det logisk opbygget kunstsprog Volapyk.

    Islam er en formørkede idelogi hvis eneste logiske budskab er, dræb, nedkæmp eller lemlæst alle dem, som ikke vil indordne sig koranens budskab!

    Personligt ville jeg hellere ofre 10 år af mit liv på at studerer Volapyk, hvor ligegyldigt det end måtte være, fremfor at bruge bare 1 time på lidt koran oplæsning. Har man hørt de første 20 vers, er dette tilstrækkeligt til at forstå dræber-budskabet!

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: